Cum depunem „Declaratia 112” pe e-guvernare.ro (indrumar insotit de imagini)

13
734

Inainte de a incepe prezentarea pasilor, trebuie sa va spunem ca trebuie sa folositi Internet Explorer pentru a incarca „Declaratia 112” pe e-guvernare.ro, deoarece cu alte browsere nu funcioneaza (am probat cu Mozilla Firefox si nu a mers).

Astfel, dupa ce ati introdus in Internet Explorer adresa de web – http://www.e-guvernare.ro/ – mergeti in pagina ce se incarca si dati click pe link-ul „Depunere declaraţii”, asa cum aveti prezentat in imaginea de mai jos.

Dupa ce dati click, se va deschide o noua fereastra in browser, cu adresa https://formularunic.e-guvernare.ro/, unde vi se vor afisa textele „Formularul unic” si „Pentru a depune declaratiile ANAF apasati aici”. Practic, in urmatorul pas, trebuie sa dati click pe link-ul existent pe cuvantul „aici”, conform cu indicatia sagetii din imaginea de mai jos.

ATENTIE – INAINTE DE PASII URMATORI, INTRODUCETI IN PC/LAPTOP STICK-UL (E-TOKEN-UL) CARE CONTINE SEMNATURA ELECTRONICA.

Dupa click-ul pe link-ul existent pe cuvantul „aici” se va deschide o noua fereastra in acelasi browser, unde trebuie sa fiti atenti la cel existente sub textul „Pentru depunerea declaratiei privind obligatiile de plata si evidenta nominala a persoanelor asigurate(112), va rugam sa va autentificati mai jos:” si sa urmati pasii (conform cu imaginea de mai jos):
1 – mergeti si bifati punctul exinstent inaintea „Certificate Sign In”
2 – dati click pe butonul „Sign In”

DUPA CLICK-UL PE „Sign In” SE VA DESCHIDE O FEREASTRA IN CARE SELECTATI SEMNATURA ELECTRONICA CU NUMELE VOSTRU. DUPA ACEASTA SE VA INCARCA APLICATIA TOKEN-ULUI IN CARE TREBUIE SA INTRODUCETI PAROLA ACESTUIA (PAROLA SEMNATURII ELECTRONICE). DACA ATI FACUT TOTUL CORECT, ATUNCI VETI AJUNGE IN PAGINA CONFORMA IMAGINII DE MAI JOS, UNDE TREBUIE SA DATI CLICK PE „Declaratie 112 (unica) pentru contributii sociale” (CUM VA PREZINTA SI IMAGINEA URMATOARE).

DUPA CLICK-UL PE „Declaratie 112 (unica) pentru contributii sociale” SE VA DESCHIDE O NOUA PAGINA, CONFORMA CU IMAGINEA DE MAI JOS, IN CARE TREBUIE SA DATI IN PRIMA FAZA CLICK PE „Browse”, MOMENT IN CARE SE VA DESCHIDE FEREASTRA PENTRU A SELECTA D 112 IN FORMAT PDF. DUPA CE ATI SELECTAT FISIERUL IN PDF PENTRU D 112 AFERENTA LUNII DE RAPORTARE, DATI CLICK PE „Trimite” SI ASTEPTATI REZULTATUL PRELUARII.

IN ESENTA, REZULTATUL PRELUARII CONSTA IN FURNIZAREA DE CATRE SITE A UNUI INDEX DE INCARCARE, PE CARE TREBUIE SA IL NOTATI SAU SALVATI, DEOARECE CU EL VERIFICATI STAREA DECLARATIEI 112 DEPUSA.

PENTRU VERIFICAREA STARII D 112 DEPUSA – CLICK AICI

Articolul precedentCu privire la depunerea „Declaratiei 112” la ghiseu pana la 25.08.2011
Articolul următorObligaţii fiscale care rezultă din reconsiderarea activităţilor ca fiind dependente

13 COMENTARII

 1. @admin,
  EXCELLENT!
  NB. urmand tutorialul se poate executa si depunerea celorlalte declaratii
  La verificarea starii declaratiei, oricare ar fi ea, este „imperios necesar” sa printati recipisa. La un eventual control vi se cer recipisele, daca nu sunt, este amenda si destul de mare. Se considera ca nu le-ati transmis.

 2. Multumim! Chiar ieri am depus si eu declaratiile si m-am invartit vre-o ora juma’ pana sa realizez ca nu pot incarca declaratia din cauza Mozillei 🙁

 3. @danjoe – pe bune? eu am luat recipisele de la 100, 112 si 300 si le-am copiat in Word, dupa care le-am listat pe o pagina pe toate. sper sa nu imi sara in cap 🙂

 4. @admin,
  Este undeva specificata aceasta actiune ;”RECIPISA”.
  am tinut-o minte, intrebandu-ma : cum dovedesc in tradia rromanica, ca am transmis ce am transmis, ca am platit ce am platit.
  OP, platesc online, le printez de 2 ori, odata pentru actele contabile si a doua oara pentru dosarul cu declaratii la BS si BFS. Plata o fac mereu pe 25 ale lunii pana in ora 10.30, intra in aceeasi zi in trezorerii, si nu se folosec de banii mei in alte scopuri.
  Stii, e bine cand vine un control sa nu arati prea multe ca incep intrebari.
  Dosarul cu decalaratii(il fac pentru anul fiscal in curs), are vechile confirmari ANAF, actualele recipise, stat de plata original cu semnaturi, pontaj, copii OP catre BS + BFS. Asa ca nu-mi se cere sa umblu prin dosar conta + financiar. Acum la cel curent am pus si toate demersurile pentru semnatura digitala.
  Sa nu vorbesti neintrebat, dai numa’ ce se cere, sa ai dosare cat mai complete, si cat mai putin sa-i lasi sa umble in comp. Sa ai backup de date, dar si posibilitatea „format C :”
  La un control, am pus stick slackware, el bagat ca stie, a bootat dupa el, fara sa stie de unde booteaza, speriatcontrol, zis stricat comp, pierdut bazadate, ce facem? mi-ai stricat comp, mi-a facut pv control ok si a fugit. si acu vine, vine cu pv gata facut, semnez, stampilez si pleaca.
  NB: la transmitere date cel mai bine misca Opera, Mozilla tot cere certificat, IE este aspirator de virusi, opera e Onest. Cine poate stie si Safari… e OK!
  In Linux merge orice de al lor.
  Google iti face niste salvari prin Temp si te poti trezi ca ai transmis luna asta, partitura de la „traiasca regele si capitanu'” si te iau astia la intrebari.

 5. Am mai auzit si la alti gugustiuci prostia asta ca nu functioneaza cu Mozilla.
  Faceti setarile corecte si functioneaza perfect.
  Oricum daca nu stiti un lucru, nu va mai pronuntati cu autoritate.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.