Certificatul pentru spatiul cu destinatie de sediu social

0
155

Prin Ordinul ministrului Finanţelor Publice nr. 2112/2010 – text integral – publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 443/01.07.2010, a fost aprobată Procedura de solicitare şi eliberare a certificatului pentru spaţiul cu destinaţie de sediu social şi de înregistrare a documentului care atestă dreptul de folosinţă asupra acestuia, necesare la înmatricularea unei societăţi comerciale sau la schimbarea sediului social.

Înregistrarea la organul fiscal a documentului care atestă dreptul de folosinţă asupra spaţiului cu destinaţie de sediu social se dovedeşte cu „Adeverinţa privind înregistrarea documentului care atestă dreptul de folosinţă asupra spaţiului cu destinaţie de sediu social”.

Pentru înregistrarea documentului care atestă dreptul de folosinţă şi obţinerea certificatului pentru spaţiul cu destinaţie de sediu social se depune la organul fiscal competent „Cererea de înregistrare a documentului care atestă dreptul de folosinţă asupra spaţiului cu destinaţie de sediu social şi de eliberare a certificatului pentru spaţiul cu destinaţie de sediu social, direct la registratură sau prin poştă, cu confirmare de primire.

INFO EXTINS CU PRIVIRE LA SUBIECT – CLICK AICI

Atenţie! Organul fiscal competent este administraţia finanţelor publice municipală, orăşenească, comunală, din cadrul ANAF, în a cărei rază teritorială se află spaţiul cu destinaţie de sediu social.

Cererea prevăzută mai sus se depune de către titularul dreptului de folosinţă al spaţiului cu destinaţie de sediu social, şi va fi însoţită de următoarele documente:

– actele doveditoare a dreptului de folosinţă, cum ar fi: titlu de proprietate, contract de vânzare-cumpărare, contract de închiriere, contract de comodat, sau alte acte care atestă dreptul de folosinţă,
– actul de identitate al solicitantului şi/sau împuternicirea, după caz,
– actul care atestă numirea reprezentantului legal al persoanelor juridice.

Important! Dacă cererea se depune la registratura organului fiscal, actele doveditoare ale dreptului de folosinţă se prezintă în original şi copie iar dacă cererea se depune prin poştă, aceasta trebuie însoţită de actele doveditoare a dreptului de folosinţă, în copie legalizată.

Termenul de soluţionare este de 5 zile lucrătoare de la data înregistrării la organul fiscal competent a cererii însoţită de documentaţia completă.

via – www.finantevalcea.ro

Articolul precedentModel minuta informare intocmita cu ocazia unui act aditional la CIM
Articolul următorATENTIE – astazi este termenul limita pentru depunerea Declaratiei 200

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.