AcasăFormulare contabileCerere eliberare certificat de rezidenta fiscala pentru persoane juridice romane

Cerere eliberare certificat de rezidenta fiscala pentru persoane juridice romane

Va prezentam mai jos modelul de cerere ce se depune la solicitarea certificatului de rezidenţă fiscală pentru aplicarea convenţiei de evitare a dublei impuneri pentru persoane juridice române, insa inainte de asta iata precizarile privind completarea cererii referitoare la eliberarea certificatului de rezidenţă fiscală pentru persoane juridice române, conform OMFP nr. 1798 din 14 septembrie 1998, publicat in MO nr. 358 din 22 septembrie 1998.

A) Datele din cuprinsul cererii se dactilografiază de către solicitant.

B) Explicaţii privind completarea cererii:

(1) Se înscrie denumirea statului pentru care se solicită aplicarea convenţiei de evitare a dublei impuneri.

(2) Se înscrie denumirea completă actualizată a solicitantului român, respectiv persoana juridică română sau oricare altă entitate înregistrată în România, potrivit legii.

(3) Se înscrie denumirea municipiului, a oraşului sau a comunei, după caz, în care solicitantul, persoană juridică română sau oricare altă entitate înregistrată în România, potrivit legii, îşi are sediul.

(4) Se înscrie anul pentru care se solicită certificatul de rezidenţă fiscală.

(5) Se înscrie funcţia deţinută de persoana autorizată să reprezinte solicitantul, persoană juridică română sau oricare altă entitate înregistrată în România, potrivit legii.

(6) Cererea referitoare la eliberarea certificatului de rezidenţă fiscală se depune:

– la administraţia financiară, în cazul în care solicitantul, persoană juridică română sau oricare altă entitate înregistrată în România, potrivit legii, îşi are sediul în raza administrativ-teritorială a acesteia;

– la direcţia generală a finanţelor publice şi controlului financiar de stat judeţeană, în cazul în care solicitantul, persoană juridică română sau oricare altă entitate înregistrată în România, potrivit legii, îşi are sediul în altă localitate din raza administrativ-teritorială a judeţului decât cea pentru care are competenţă administraţia financiară.

MODELUL IL GASITI AICI – LINK

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!