Plafonul de diurna in strainatate (deductibil fiscal) – raspuns oficial

0
153

Opinia oficiala (DGFP judetean) privind plafonul de diurna in strainatate deductibil fiscal, avand in vedere si Legea 118/30.06.2010, o gasiti in continuare.

Astfel, cu privire la plafonul de diurna in strainatate, s-a comunicat urmatorul punct de vedere:

– Indemnizatia de deplasare acordata salariatiilor in conformitate cu art. 21. alin. (3) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal – link – cu modificarile si completarile ulterioare , care se deplaseaza in strainatate se acorda o suma in limita a 2,5-ori nivelului legal stabilit pentru institutii publice.
– Nivelul sumei indemnizatiei de deplasare in strainatate este stabilita prin Hotararea nr. 518/1995 privind unele drepturi si obligatii ale personalului roman trimis in strainatate pentru indeplinirea unor misiuni cu caracter temporar, aplicarea carora este recomandata si societatilor comerciale.
– Prevederile Legii nr. 118/2010 nu aduc modificari in acest sens, adica nu se diminueaza cu nici un procent sumele calculate conform prevederilor de mai sus.

Desigur, in raspuns se precizeaza ca acesta nu este act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, sau act administrativ de autoritate in sensul art. 1 alin.(1) din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004 si nu este opozabila tertilor.

sursa – http://www.finanteharghita.ro/

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.