Banii din casa de marcat se trec in registrul de casa pe baza raportului zilnic

1
451

H.G.R. nr. 479/2003 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea O.U.G. nr. 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicatã, prevede la art. 64 alin (1) ca raportul fiscal de închidere zilnicã „raportul Z” este documentul de finalizare a gestiunii pe termen scurt, respectiv zi de lucru, care contine în mod detaliat date ce se vor înregistra în memoria fiscalã ca date de sintezã pe termen lung, o datã cu emiterea acestui raport.

De asemenea, potrivit art. 65 alin (3) din actul normativ mentionat mai sus raportul Z reprezintã „documentul pe baza cãruia se înregistreazã veniturile din activitatea de comert cu amãnuntul si prestãri de servicii direct cãtre populatie în evidenta contabilã a utilizatorului, cu exceptiile prevãzute de lege”.

Conform art. 6 din O.M.F.P. nr. 2226/2006 privind utilizarea unor formulare financiar-contabile de cãtre persoanele prevãzute la art. 1 din Legea contabilitãtii nr. 82/1991, republicatã, operatorii economici care au obligatia sã utilizeze aparatele electronice de marcat fiscale nu mai au obligativitatea înregistrãrii veniturilor realizate zilnic utilizând monetarul, chitanta sau alte documente specifice iar raportul Z, care cuprinde valoarea totalã zilnicã a operatiunilor efectuate, constituie document justificativ de înregistrare a încasãrilor zilnice în Registrul de casã si în evidenta contabila a utilizatorului.

via – finantevalcea.ro

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.