AcasăVen-CheltImpozitarea castigurilor din operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen

Impozitarea castigurilor din operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen

Câştigul din operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract, precum şi din orice alte operaţiuni de acest gen, altele decât cele cu instrumente financiare tranzacţionate pe pieţe autorizate şi supravegheate de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, se impune cu o cota de 1% la fiecare tranzacţie, impozitul reţinut constituind plată anticipată în contul impozitului anual datorat.

Obligaţia calculării, reţinerii şi virării impozitului revine intermediarilor sau altor plătitori de venit, după caz. Impozitul calculat şi reţinut, reprezentând plată anticipată, se virează până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care a fost reţinut. Pentru tranzacţiile din anul fiscal 2009 contribuabilul are obligaţia depunerii formularului 200 „Declaraţie privind veniturile realizate”- până la data de 15 mai 2010. Impozitul anual datorat se stabileşte de către contribuabil prin aplicarea cotei de 16% asupra câştigului net anual realizat.

Persoanele juridice au obligaţia depunerii la organul fiscal în raza căruia este înregistrat, formularul 205 „Declaraţie informativă privind impozitul reţinut pe veniturile cu regim de reţinere la sursă, pe beneficiari de venit”- până la 28 februarie a anului următor, reţinerii impozitului.

Pierderile rezultate din operaţiuni de vânzare/cumpărare de valută la termen, pe bază de contract, şi orice alte operaţiuni de acest gen, altele decât cele cu instrumente financiare tranzacţionate pe pieţe autorizate şi supravegheate de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, înregistrate în cursul anului fiscal, se compensează la sfârşitul anului fiscal cu câştigurile de aceeaşi natură realizate în cursul anului respectiv. Dacă în urma acestei compensări rezultă o pierdere anuală, aceasta nu se reportează.

URMARITI SI ARTICOLELE:
– Impunerea veniturilor din dobanzi – link
– Impunerea castigului din transferul titlurilor de valoare – link
– Impunerea castigurilor determinate din transferul valorilor mobiliare ale societatilor inchise – link

sursa – finantevalcea.ro

1 COMENTARIU

  1. […] URMARITI SI ARTICOLELE: – Impunerea veniturilor din dobanzi – link – Impunerea castigului din transferul titlurilor de valoare – link – Impunerea castigurilor determinate din transferul valorilor mobiliare ale societatilor inchise – link – Impozitarea castigurilor din operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen – link […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!