AcasăDeclaratii anualeFormularul 210 - fisa fiscala privind impozitul pe veniturile din salarii (info...

Formularul 210 – fisa fiscala privind impozitul pe veniturile din salarii (info util)

Va redam in continuare o precizare ANAF cu privire la depunerea fiselor fiscale.

Angajatorii / plătitorii de venituri din salarii sau asimilate salariilor au obligaţia să depună la unitatea fiscală în a cărei rază teritorială aceştia îşi au domiciliul sau sunt luaţi în evidenţă fiscală fişele fiscale (Formularul 210 – “Fişa fiscală privind impozitul pe veniturile din salarii”).

Termenul pentru depunerea fişelor fiscale este până în ultima zi a lunii februarie 2010, pentru anul fiscal 2009. Acestea se depun in format electronic, format ce va fi însoţit de borderoul centralizator, editat cu ajutorul programului de asistenţă pus la dispoziţia contribuabililor, gratuit, de unităţile fiscale teritoriale sau pot fi descărcat de aici – link.

ARTICOLE UTILE SUBIECT FISE FISCALE – valabil 2011:

– Unde se depun fisele fiscale pentru sediile secundare platitoare de venituri din salarii ? – click aici
– Modul de completare a fişei fiscale (valabil 2011) – click aici
– Fisele fiscale 2010 – aplicatia pentru generarea acestora (formularul 210) – click aici

Totodată, angajatorul este obligat să înmâneze angajatului, câte o copie a fişei fiscale pentru fiecare an, până la termenul precizat anterior.

În cazul sediului secundar al angajatorului persoană juridică, înregistrat ca plătitor de impozit pe veniturile din salarii, fişele fiscale, corespunzătoare activităţii sediului secundar, se depun la organul fiscal în a cărui evidenţă fiscală este înregistrat sediul secundar.

INFO SUPLIMENTAR CU PRIVIRE LA FISELE FISCALECLICK AICI

Dacă la data depunerii fişelor fiscale, sediul secundar este desfiinţat, depunerea acestora se va face de către persoana juridică de care a aparţinut sediul secundar la organul fiscal în a cărui rază teritorială este înregistrată persoana juridică.
În situaţia în care un angajat a lucrat în cursul anului fiscal la mai multe sedii secundare ale aceluiaşi angajator – persoană juridică, se va întocmi o singură fişă fiscală care va fi depusă de sediul secundar în evidenţele căruia figurează la data de 31 decembrie a anului de raportare.

Pentru persoanele fizice care încetează să obţină venituri din salarii sau asimilate salariilor în timpul anului, angajatorii vor înmâna un exemplar al fişei fiscale odată cu definitivarea formelor de lichidare sau la încetarea raporturilor în baza cărora au fost obţinute veniturile din salarii.
Fişele fiscale pentru salariaţii care au fost detaşaţi la o altă unitate se completează de către unitatea care a încheiat contractele de muncă cu aceştia.
Fiecare angajator/plătitor de venituri din salarii este obligat, potrivit prevederilor art. 57 alin. (3) din Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, să determine impozitul anual pe veniturile din salarii, pentru fiecare contribuabil prin însumarea impozitului aferent venitului fiecărei luni din anul fiscal, indiferent de numărul de luni în care contribuabilul a realizat venituri din salarii de la acesta.

sursa – anaf.ro

7 COMENTARII

  1. […] Sediile secundare ale angajatorilor persoane juridice, înregistrate ca plătitori de impozit pe venitul din salarii, depun fişele fiscale ale angajaţilor proprii la unitatea fiscală în a cărei rază teritorială sunt înregistrate sediile secundare respective. În cazul în care, la data depunerii fişelor fiscale, sediul secundar este desfiinţat, depunerea fişelor fiscale se va face de către persoana juridică de care a aparţinut sediul secundar, la administraţia fiscală la care este înregistrată persoana juridică. Formularul 210 – fisa fiscala privind impozitul pe veniturile din salarii (info util) – click aici […]

  2. Pentru dorina:
    Am avut si eu problema aceasta. Ai salvat folder-ul cu declaratia pe C, in program files, probabil unde programnul nu are dreptul sa scrie fisiere. Salveaza tot folder-ul pe D sau pe un alt spatiu si o sa reusesti

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!