AcasăGeneralFirmele romanesti nu vor mai fi obligate sa inregistreze contractele cu firmele...

Firmele romanesti nu vor mai fi obligate sa inregistreze contractele cu firmele straine pentru activitati in afara Romaniei

Guvernul a modificat, printr-o Hotarare adoptata la sfarsitul lunii decembrie, normele metodologice de aplicarea a Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, reglementari ce implementeaza metodologia de aplicare a OUG nr. 106/2007 pentru modificarea Codului Fiscal, care intra in vigoare la 1 ianuarie 2008.
Potrivit unui comunicat al Executivului, hotararea aduce clarificari privind unele aspecte legate de inregistrarea contractelor incheiate de persoanele juridice romane cu persoanele juridice straine sau persoanele fizice nerezidente care executa pe teritoriul Romaniei prestari de servicii de natura lucrarilor de constructii, de montaj, activitatilor de supraveghere, activitatilor de consultanta, de asistenta tehnica si a oricaror altor activitati care pot constitui sediu permanent in Romania. In noile reglementari de aplicare a Codului Fiscal se va preciza ca persoanele juridice romane nu au obligatia inregistrarii contractelor incheiate cu persoanele juridice straine sau persoanele fizice nerezidente pentru activitati desfasurate in afara teritoriului Romaniei.
In domeniul impunerii veniturilor obtinute din Romania de nerezidenti, a fost completat cadrul legislativ cu posibilitatea depunerii la platitorii de venit a certificatelor care atesta rezidenta, in original si in copie, obligatie pe care o au nerezidentii beneficiari ai veniturilor din Romania.Principalele reglementari ale actului normativ adoptat de Guvern vizeaza impozitul pe profit, impozitul pe venit, taxa pe valoarea adaugata, regimul accizelor si a altor taxe speciale, nivelul impozitelor si al taxelor locale.

via – http://www.ccib.ro/eurojurnal/

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!