AcasăGeneralcomunicat important - proiect

comunicat important – proiect

Persoanele impozabile si neimpozabile care realizeaza livrarile intracomunitare scutite de mijloace noi de transport, sunt obligate sa le declare trimestrial, pana la data de 25 inclusiv, a lunii urmatoare incheieriii trimestrului de raportare.

În conformitate cu prevederile art.125, alin.3 din Codul Fiscal, mijloacele noi de transport sunt cele definite potrivit lit. a) şi care îndeplinesc condiţiile de la lit. b), respectiv:

a) mijloacele de transport reprezintă nave care depăşesc 7,5 m lungime, aeronave a căror greutate la decolare depăşeşte 1.550 kg sau un vehicule terestre cu motor a cărui capacitate depăşeste 48 cm3 sau a cărui putere depăşeşte 7,2 kW, destinate transportului de pasageri sau bunuri, cu excepţia:
1. navelor maritime folosite pentru navigaţie în apele internaţionale şi care transportă călători cu plata sau pentru desfaşurarea de activităţi comerciale, industriale sau de pescuit ori pentru operaţiuni de salvare sau asistenţă în larg ori pentru pescuitul de coastă; şi
2. aeronavelor folosite pe liniile aeriene care operează cu plată, în principal, pe rute internaţionale;

b) condiţiile care trebuie îndeplinite sunt:
1. în cazul unui vehicul terestru, acesta să nu fi fost livrat cu mai mult de 6 luni de la data intrării în funcţiune sau să nu fi efectuat deplasări care depăşesc 6.000 km;
2. în cazul unei nave maritime, să nu fi fost livrată cu mai mult de 3 luni de la data intrării în funcţiune sau să nu fi efectuat deplasări a căror durată totală depăşeşte 100 de ore;
3. în cazul unei aeronave, să nu fi fost livrată cu mai mult de 3 luni de la data intrării în funcţiune sau să nu fi efectuat zboruri a căror durată totală depăşeşe 40 de ore.

Declaratia se depune la organul fiscal unde contribuabilul isi are domiciliul fiscal, in format electronic, insotita de formatul pe hartie semnat si stampilat.
Formatul electronic al declaratiei se obtine prin utilizarea programului de asistenta elaborat de ANAF. Acest program este pus la dispozitia contribuabilior, gratuit, prin unitatile fiscale sau poate fi descarcat de pe pagina de internet a ANAF, la adresa http://anaf.mfinante.ro.

Proiectele de acte normative, initiate de institutia noastra, sunt facute publice pe Portalul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala la adresa http://anaf.mfinante.ro, domeniul Legislatie/ Transparenta decizionala.
De asemenea, acestea pot fi consultate la Cabinetul Purtatorului de Cuvant, Relatii Publice si Mass-Media din cadrul ANAF, cu sediul in str.Apolodor nr.17, sector 5, Bucuresti.
Eventualele sugestii, propuneri sau opinii referitoare la acest proiect de act normativ pot fi transmise in scris catre la Cabinetul Purtatorului de Cuvant, Relatii Publice si Mass-Media – domnului Victor Ogneru, cu mentiunea “Conf.Legii nr.52/2003”, la urmatoarele adrese:
• Prin scrisori la adresa postala: Agentia Nationala de Administrare Fiscala, str.Apolodor nr.17, sector 5 Bucuresti 050741 – la Cabinetul Purtatorului de Cuvant, Relatii Publice si Mass-Media;
• Electronic la adresa de mail: [email protected]
• Prin fax la numarul: 021-319.98.57.
Pentru a avea acces la informatiile de presa privind aplicarea Legii nr.52/2003 privind transparenta decizionala in Agentia Nationala de Administrare Fiscala, se poate accesa domeniul Informatii publice/ Comunicate si informatii de presa aflat pe Portalul institutiei noastre.

sursa – www.gov.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!