asociatia oamenilor de afaceri pune intrebari

0
146

AOAR (Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România) solicită tratarea cu maximă urgenţă şi competenţă a problematicii cu care se confruntă mediul de afaceri şi adoptarea măsurilor ce se impun.

În acest context, AOAR adresează Guvernului, personal primului ministru Călin Popescu Tăriceanu, urmatoarele întrebări:

Când vor fi aprobate modificările acceptate de către Ministerul Justiţiei referitoare la legea 441/2006, intrată în vigoare în decembrie 2006 dar continând numeroase prevederi inaplicabile sau incorecte?
Cum intenţionează Guvernul să elimine decapitalizarea firmelor de construcţii, care conform Codului Fiscal 2007 sunt obligate să finanţeze minim 45 zile contravaloarea TVA-ului pe care nu-l pot deconta beneficiarilor?

Cum se va desfăşura punerea practică în aplicare a contestatei măsuri adoptate de Ministerul de Finanţe care obliga toţi agenţii economici să depună la 1 iulie lista tuturor facturilor emise în semestrul I 2007? O mostră privind dificultăţile majore ce vor fi create mediului de afaceri, dincolo de posibila pierdere a confidentialităţii unor date economice esenţiale, o ilustrează cozile lunare ce se formează (sute de persoane), la „ghişeele” Inspectoratelor Teritoriale de Muncă ce preiau situaţia „registrului salariaţilor”. Şi aceasta în condiţiile în care Ministerul de Finanţe nu a fost capabil să organizeze decât în Bucureşti şi Sectorul Agricol Ilfov preluarea on-line a raportărilor legale ce trebuie depuse de companiile comerciale.

Când va reduce Guvernul TVA-ul aplicat energiei electrice şi termice, de la 19% la 4,5%, în conformitate cu deciziile adoptate la nivelul Miniştrilor de Finanţe din UE încă de la 1 februarie 2006 ?

sursa – www.amosnews.ro

Articolul precedentReducerea contributiilor sociale ar putea umfla TVA
Articolul următorsi noi stiri despre tva

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.