vesti bune

0
143

Noul minister pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale (MIMMCTPL) promite fie o structura-mamut care va avea in raza sa de actiune legislativa atat patroni de firme din toate domeniile de activitate, cat si avocati, medici, notari publici, ziaristi, arhitecti, auditori financiari, psihologi, evaluatori si lichidatori, farmacisti, contabili si traducatori, papusari, cizmari etc. Seful acestei structuri, ministrul Ovidiu Silaghi, nu a dorit sa-si dezvaluie in Parlament planurile de viitor, aratand doar ca in cazul profesiilor liberale „ne gandim la o simplificare, la o mai mare flexibilitate in domeniu, pentru ca in acest moment intrarea pe piata serviciilor este oarecum ingreunata de cei prezenti pe piata”. Declaratia sa prevesteste deschiderea unei „cutii a Pandorei” in care s-au acumulat nemultumirile diverselor bresle.
Reprezentantii Uniunii Profesiilor Liberale din Romania (UPLR) au asteptari mari de la MIMMCTPL, insa deocamdata nu stiu nici ei care vor fi planurile acestei institutii.
Printre obiectivele noului ministru se mai numara: facilitarea accesului IMM-urilor pe piata UE, simplificarea inregistrarii firmelor (prin revenirea Registrului la Camera de Comert), cresterea calitatii produselor romanesti, finalizarea master-planului pentru turism (cu accent pe dezvoltarea statiunilor, cresterea calitatii serviciilor). La capitolul profesii liberale, Silaghi a spus ca in acest domeniu „statul se misca ca elefantul intr-un magazin de portelan”.

sursa – www.romanialibera.ro

Articolul precedentCodul fiscal, modificat impotriva legii
Articolul următorContributiile sociale se vor plati intr-un singur cont

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.