Sumele decontate angajaților pentru consumul de combustibil pe perioada delegării cu autoturismul personal reprezintă venit impozabil?

0
1364

Intrebare – Sumele decontate angajaților pentru consumul de combustibil pe perioada delegării cu autoturismul personal reprezintă venit impozabil?

Raspuns

Potrivit Codului muncii, salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de delegare, în condiţiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de muncă aplicabil.

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

Raportat la prevederile Codului fiscal și având în vedere faptul că legea fiscală în vigoare nu distinge modalitatea de efectuare de către angajați a transportului în cazul delegărilor, pentru calificarea venitului respectiv ca venit neimpozabil, sumele acordate de angajator, cu titlu de cheltuieli cu transportul angajaților în interes de serviciu pe perioada delegării, nu sunt incluse în venitul salarial și nu sunt impozabile, în înțelesul impozitului pe venit și nu se cuprind în baza de calcul al contribuțiilor sociale obligatorii.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Baza legala

– Legea nr 53 / 2003 articolul 44 al. 2
– Legea nr 227 / 2015 articolul 76
– Legea nr 227 / 2015 articolul 139
– Legea nr 227 / 2015 articolul 156
– Legea nr 227 / 2015 articolul 220^2

Sursa – ANAF (Speta publicata la data 14.10.2021)

REVEDEȚI PREZENTAREA
Spete ANAF
Articolul precedentDeclarație gestionar pentru inventar anual la 31.12.2021 (MODEL) – se dă și se semnează înaintea începerii inventarului ANUAL
Articolul următorCare este tratamentul contabil aplicabil unor bunuri din domeniul public al statului, aflate în administrarea și folosința unei societăți?
sumele-decontate-angajatilor-pentru-consumul-de-combustibil-pe-perioada-delegarii-cu-autoturismul-personal-reprezinta-venit-impozabilIntrebare - Sumele decontate angajaților pentru consumul de combustibil pe perioada delegării cu autoturismul personal reprezintă venit impozabil? Raspuns Potrivit Codului muncii, salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de delegare, în condiţiile prevăzute de lege sau...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.