Care este tratamentul contabil aplicabil unor bunuri din domeniul public al statului, aflate în administrarea și folosința unei societăți?

0
312

Intrebare – Care este tratamentul contabil aplicabil unor bunuri din domeniul public al statului, aflate în administrarea și folosința unei societăți?

Raspuns

Bunurile proprietate publică primite în administrare, concesiune sau cu chirie de către regiile autonome, societățile/companiile naționale se înregistrează în contabilitate în conturi în afara bilanțului (contul 8038 ”Bunuri primite în administrare, concesiune, cu chirie și alte bunuri similare”).La sfârșitul duratei contractului de administrare, concesiune sau închiriere, bunurile se restituie proprietarului.La restituirea acestor bunuri se creditează contul 8038 ”Bunuri primite în administrare, concesiune, cu chirie și alte bunuri similare”)

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

Răspunderea pentru organizarea și conducerea contabilității revine administratorului sau altei persoane care are obligația gestionării entității respective.

Baza legala

Ordinul ministrului finantelor publice nr 1802 / 2014 articolul pct.354 al 2 pct 355
Legea nr 82 / 1991 articolul art.10 al.1 art.1 al.1-4

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Sursa – ANAF (Speta publicata la data 14.10.2021)

REVEDEȚI PREZENTAREA
Spete ANAF
Articolul precedentSumele decontate angajaților pentru consumul de combustibil pe perioada delegării cu autoturismul personal reprezintă venit impozabil?
Articolul următorInterzicerea solicitării de copii ale documentelor – precizările ANAF cu privire la Legea nr. 267/2021
care-este-tratamentul-contabil-aplicabil-unor-bunuri-din-domeniul-public-al-statului-aflate-in-administrarea-si-folosinta-unei-societatiIntrebare - Care este tratamentul contabil aplicabil unor bunuri din domeniul public al statului, aflate în administrarea și folosința unei societăți? Raspuns Bunurile proprietate publică primite în administrare, concesiune sau cu chirie de către regiile autonome, societățile/companiile naționale se înregistrează în contabilitate în conturi în afara...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.