Deductibilitatea cheltuielilor cu combustibilul pe perioada delegării – speță ANAF (calculul rezultatului fiscal)

0
1151

Intrebare – In calculul rezultatului fiscal sumele decontate angajaților pentru consumul de combustibil pe perioada delegării cu autoturismul personal reprezintă cheltuieli deductibile?

Raspuns

Potrivit Codului muncii, salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de delegare, în condiţiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de muncă aplicabil.

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

În conformitate cu prevederile Codului fiscal, rezultatul fiscal se calculează ca diferenţă între veniturile şi cheltuielile înregistrate conform reglementărilor contabile aplicabile, din care se scad veniturile neimpozabile şi deducerile fiscale şi la care se adaugă cheltuielile nedeductibile. La stabilirea rezultatului fiscal se iau în calcul şi elemente similare veniturilor şi cheltuielilor, potrivit normelor metodologice.

Conform Codului fiscal și a Normelor metodologice date în aplicarea Codului fiscal, cheltuielile cu salariile şi cele asimilate salariilor sunt cheltuieli deductibile pentru determinarea rezultatului fiscal, cu excepţia celor deductibile limitat și nedeductibile reglementate de Codul fiscal, indiferent de regimul fiscal aplicabil acestora la nivelul persoanei fizice.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Astfel, cheltuielile cu transportul angajaților în interes de serviciu pe perioada delegării, reprezintă cheltuieli deductibile la calculul rezultatului fiscal.

Baza legala

– Legea nr 53 / 2003 articolul 44 al. 2
– Legea nr 227 / 2015 articolul 19 al. 1
– Legea nr 227 / 2015 articolul 25 al. 2
– Hotararea guvernului nr 1 / 2016 articolul pct. 14

REVEDEȚI PREZENTAREA
Spete ANAF
Articolul precedentGrafic (programul și perioada desfășurării inventarului la 31.12.2021) – model editabil și gratuit (actualizat)
Articolul următorExecutarea silită prin poprire – precizări oficiale de la ANAF (actualizate la luna noiembrie 2021)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.