AcasăLegislatie actualizataProcedură control intern - ce a adus nou OPANAF nr. 1172/2021 (info...

Procedură control intern – ce a adus nou OPANAF nr. 1172/2021 (info oficial si text integral)

Stimati colegi, va informam cu intarziere ca, in Monitorul Oficial nr. 765 din 06 august 2021, a fost publicat – Ordinul președintelui ANAF nr. 1172 din 26 iulie 2021 – privind aprobarea Procedurii de reglementare a activităţii de control intern în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, VA SUPUNEM ATENTIEI UN INFO UTIL (dar si textul integral) – 🔍 VIA AJFP DAMBOVITA 🔍 (INSTITUTIE CAREIA II MULTUMIM PENTRU POSIBILITATEA PRELUARII INFORMATIILOR). SPERAM SA VA FIE DE FOLOS (atentie si la resursele din articol).

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE “SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

Ordinul are în vedere actualizarea legislației privind activitatea de control intern a structurilor centrale și teritoriale ale ANAF (vechiul Ordin ANAF nr. 443/2014).

Prin ordin se reglementează:
– competența de exercitare a acțiunilor de control intern;
– factorii generatori și atribuțiile activității de control intern;
– drepturile organelor de control intern;
– pregătirea și desfășurarea acțiunilor de control intern;
– formele, metodele și procedeele de control intern;
– valorificarea acțiunilor de control intern;
– tipurile de acte de control și abaterile disciplinare.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Aparatul de control intern al ANAF este format din serviciile cu atribuţii de control intern din cadrul Direcţiei generale de integritate (DGI), precum şi din serviciile cu atribuţii de control intern din cadrul direcţiilor generale regionale ale finanţelor publice (DGRFP) şi Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili (DGAMC).

Controlul intern – reprezintă ansamblul operaţiunilor prin care se verifică activitatea desfăşurată de structurile ANAF şi/sau de către personalul din cadrul acestora în exercitarea funcţiilor publice şi în îndeplinirea sarcinilor de serviciu, sub aspectul respectării legislaţiei aplicabile în materie, al regularităţii emiterii actelor sau deciziilor, în vederea identificării şi corectării eventualelor deficienţe şi/sau abateri, precum şi în vederea identificării responsabilităţilor şi a circumstanţelor în care s-au produs.

PENTRU A DESCARCA OPANAF 1172/2021 click aici

Auditul public intern – reprezintă activitatea funcţional independentă şi obiectivă, de asigurare şi consiliere, concepută să adauge valoare şi să îmbunătăţească activităţile entităţii publice; ajută entitatea publică să îşi îndeplinească obiectivele, printr-o abordare sistematică şi metodică, evaluează şi îmbunătăţeşte eficienţa şi eficacitatea managementului riscului, controlului şi proceselor de guvernanţă (Legea 672/2012).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Stimati colegi, va informam cu intarziere ca, in Monitorul Oficial nr. 765 din 06 august 2021, a fost publicat - Ordinul președintelui ANAF nr. 1172 din 26 iulie 2021 - privind aprobarea Procedurii de reglementare a activităţii de control intern în cadrul Agenţiei Naţionale...Procedură control intern - ce a adus nou OPANAF nr. 1172/2021 (info oficial si text integral)
error: Conținutul este protejat !!