AcasăReglementari contabileOMF nr. 762/2021 - reglementarea unor aspecte contabile (precizări ANAF si text...

OMF nr. 762/2021 – reglementarea unor aspecte contabile (precizări ANAF si text integral)

Cu intarziere, va informam ca, in Monitorul Oficial nr. 697 din 14 iulie 2021, a fost publicat Ordinul ministrului finanțelor nr. 762 din 5 iulie 2021 – pentru reglementarea unor aspecte contabile.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, VA SUPUNEM ATENTIEI UN INFO UTIL (dar si textul integral) – 🔍 VIA AJFP DAMBOVITA 🔍 (INSTITUTIE CAREIA II MULTUMIM PENTRU POSIBILITATEA PRELUARII INFORMATIILOR). SPERAM SA VA FIE DE FOLOS (atentie si la resursele din articol).

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

Odată cu emiterea O.U.G. nr. 13/2021 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal şi a Legii contabilităţii nr. 82/1991, în aria de aplicabilitate a legii contabilității sunt menționate distinct persoanele juridice străine care desfăşoară activitate prin intermediul unui sediu permanent/mai multor sedii permanente în România, precum şi persoanele juridice străine care au locul de exercitare a conducerii efective în România.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Astfel, aria de aplicare a reglementărilor contabile aprobate prin O.M.F. nr. 1.802/2014, a fost completată cu următoarele categorii de entități:

– sediile permanente din România care aparţin unor persoane juridice cu sediul în străinătate;
– persoanele juridice străine care au locul de exercitare a conducerii efective în România.

Situațiile financiare anuale reglementate sunt situații financiare cu scop special, fiind destinate îndeplinirii obligațiilor prevăzute de Codul fiscal.

PENTRU A DESCARCA LEGEA 196/2021 click aici

Entităţile care au ales, potrivit legii, un exerciţiu financiar diferit de anul calendaristic, întocmesc situațiile financiare anuale corespunzătoare primului exercițiu financiar de raportare la sfârșitul primului exerciţiu financiar astfel ales, care începe ulterior datei de 1 ianuarie 2021.

🔍 ALTE RESURSE UTILE – DIN ULTIMA PERIOADA: 🔍

💡 – Contract Individual de Muncă (CIM) – model actualizat la iulie 2021, cu ultimele modificări (editabil, gratuit, recomandat) – click aici
💡 – Comerțul electronic – modificări în domeniul TVA, după data de 01.07.2021 (material informativ ANAF) – click aici
💡 – Tot ce trebuie să știți despre noile reguli de TVA pentru comerțul electronic – informații pentru consumatorii din UEclick aici
💡 – Informații pentru operatorii poștali și curieri – noile reguli de TVA privind comerțul electronic – click aici
💡 – Cumpărați bunuri online din țări Non-UE ? Informați-vă cu privire la noile reguli !click aici
💡 – Modificare Declarație informativă 208, dar si D 209 si D 253 – ce a adus nou OPANAF nr. 1075/2021 – click aici
💡 – Modificare legislație TVA – ce modificări a adus ultima OUG nr. 59/2021 in acest domeniu (oficial) – click aici
💡 – ATENTIE – Modificări prevederi TVA (după data de 01.07.2021) – tabel comparativ, prevederi vechi si prevederi noi (oficial ANAF) 🔍 – click aici
💡 – Care este numărul de zile lucrătoare (și ore) pentru luna IUNIE 2021 – pentru CIM cu normă întreagă sau CIM cu timp parțial (util)
click aici
💡 – CNAS (oficial) – noi reglementări privind modul de acordare a concediilor medicale – CLICK AICI
💡 – Legea nr. 168/2021 – aprobare OUG nr. 163/2020 (posibilitate cumpărare vechime muncă, pentru pensie) – CLICK AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Cu intarziere, va informam ca, in Monitorul Oficial nr. 697 din 14 iulie 2021, a fost publicat Ordinul ministrului finanțelor nr. 762 din 5 iulie 2021 - pentru reglementarea unor aspecte contabile. AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, VA SUPUNEM ATENTIEI UN INFO UTIL...OMF nr. 762/2021 - reglementarea unor aspecte contabile (precizări ANAF si text integral)
error: Conținutul este protejat !!