AcasăDeclaratii fiscaleModificare Declarație informativă 208, dar si D 209 si D 253 -...

Modificare Declarație informativă 208, dar si D 209 si D 253 – ce a adus nou OPANAF nr. 1075/2021

Stimarti colegi, va informam ca, in Monitorul Oficial nr. 673 din 8 iulie 2021, a fost publicat Ordinul președintelui ANAF nr. 1075 din 5 iulie 2021TEXT INTEGRAL AICI – pentru modificarea modelului, conţinutului şi instrucţiunilor de completare ale formularelor 208 “Declaraţie informativă privind impozitul pe veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal” şi 209 “Declaraţie privind veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal”, precum şi a modelului şi conţinutului formularului 253 “Decizie de impunere privind venitul din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal”, aprobate prin Ordinul ministrului finanţelor publice şi al ministrului justiţiei nr. 1.022/2.562/2016 privind aprobarea procedurilor de stabilire, plată şi rectificare a impozitului pe veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal şi a modelului şi conţinutului unor formulare utilizate în administrarea impozitului pe venit.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, VA SUPUNEM ATENTIEI UN INFO UTIL – 🔍 VIA AJFP DAMBOVITA 🔍 (INSTITUTIE CAREIA II MULTUMIM PENTRU POSIBILITATEA PRELUARII INFORMATIILOR). SPERAM SA VA FIE DE FOLOS (atentie si la resursele din articol).

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE “SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

Potrivit prevederilor Legii nr.104/2020 (publicată în Monitorul Oficial nr. 588 din 6 iulie 2020), art. 60 (Scutiri) din Codul fiscal a fost completat, specificându-se faptul că veniturile realizate din transmiterea dreptului de proprietate și a dezmembrămintelor acestuia cu titlu de moștenire, în cazul persoanelor fizice cu handicap grav sau accentuat, sunt scutite de la plata impozitului pe venit, indiferent de momentul dezbaterii succesiunii.

Totodată, potrivit dispozițiilor art. 101 alin. (3) din Codul de procedură fiscală, obligația de a depune declarația fiscală se menține și în cazul în care obligația fiscală respectivă este scutită la plată, conform reglementărilor legale.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Având în vedere modificările legislative menționate mai sus, s-a impus introducerea unor informaţii suplimentare în conținutul unor formulare utilizate în procesul de administrare a impozitului pe veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal, referitoare la persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat care realizează venituri din transmiterea dreptului de proprietate și a dezmembrămintelor acestuia cu titlu de moștenire, scutite de la plata impozitului pe venit.

Ca urmare, au fost modificate în mod corespunzător următoarele formulare:

– 208 “Declaraţie informativă privind impozitul pe veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal” (a fost introdusă o coloană distinctă pentru evidențierea impozitului scutit);
– 209 „Declaraţie privind veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal” (a fost introdusă o nouă rubrică referitoare la persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat care realizează venituri scutite);
– 253 “Decizie de impunere privind venitul din transferul proprietăților imobiliare din patrimoniul personal”(a fost introdus un nou rând la Capitolul II, în vederea stabilirii de către ANAF a sumei scutite de la plata impozitului pe venit).

🔍 ALTE RESURSE UTILE – DIN ULTIMA PERIOADA: 🔍

💡 – ATENTIE – Modificări prevederi TVA (după data de 01.07.2021) – tabel comparativ, prevederi vechi si prevederi noi (oficial ANAF) 🔍 – click aici
💡 – Care este numărul de zile lucrătoare (și ore) pentru luna IUNIE 2021 – pentru CIM cu normă întreagă sau CIM cu timp parțial (util)
click aici
💡 – CNAS (oficial) – noi reglementări privind modul de acordare a concediilor medicale – CLICK AICI
💡 – Legea nr. 168/2021 – aprobare OUG nr. 163/2020 (posibilitate cumpărare vechime muncă, pentru pensie) – CLICK AICI

32 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Stimarti colegi, va informam ca, in Monitorul Oficial nr. 673 din 8 iulie 2021, a fost publicat Ordinul președintelui ANAF nr. 1075 din 5 iulie 2021 - TEXT INTEGRAL AICI - pentru modificarea modelului, conţinutului şi instrucţiunilor de completare ale formularelor 208 "Declaraţie informativă...Modificare Declarație informativă 208, dar si D 209 si D 253 - ce a adus nou OPANAF nr. 1075/2021
error: Conținutul este protejat !!