ITM (oficial 2021) – carnetul de munca, document indispensabil pentru obținerea pensiei

0
2471

Întrucât numărul de carnete de muncă neridicate de către titulari se menține ridicat, acesta depășind câteva sute de mii la nivel național, ITM-urile fac din nou apel la persoanele care nu au solicitat eliberarea carnetului de muncă, să se prezinte la sediul Inspectoratelor Teritoriale de Muncă, de luni până joi în intervalul orar 8 – 16.30, respectiv în ziua de vineri între orele 8 – 14, pentru a intra în posesia acestora.

Deținerea carnetului de muncă este foarte importantă, fiind un document necesar, care stă la baza constituirii dreptului la pensie, acesta evidențiind vechimea în muncă dobândită până la data de 31 decembrie 2010.

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

ITM-urile reamintesc celor interesați, că începând cu data de 01.01.2011, vechimea în muncă poate fi probată cu adeverința eliberată gratuit de către angajator, iar în situația în care din motive justificate, angajatorul se află în imposibilitate de a elibera această adeverință, vechimea în muncă poate fi dovedită cu un extras din registrul general de evidență al salariaților, furnizat de către Inspectoratul Teritorial de Muncă în raza căruia domiciliază solicitantul, tariful perceput fiind de 20 lei / document.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Totodată ITM-urile invită persoanele care nu și-au ridicat carnetele de muncă, să contacteze fiecare ITM judetean – la telefon sau la adresa de email oficiala – pentru a obține informații utile cu privire la procedura de eliberare a carnetului de muncă.

Sursa (cu multumiri de la noi) – Biroul de presă al ITM Arad

🔍 ALTE RESURSE UTILE – DIN ULTIMA PERIOADA: 🔍

💡 – ATENTIE – Modificări prevederi TVA (după data de 01.07.2021) – tabel comparativ, prevederi vechi si prevederi noi (oficial ANAF) 🔍 – click aici
💡 – Care este numărul de zile lucrătoare (și ore) pentru luna IUNIE 2021 – pentru CIM cu normă întreagă sau CIM cu timp parțial (util)
click aici
💡 – CNAS (oficial) – noi reglementări privind modul de acordare a concediilor medicale – CLICK AICI
💡 – Legea nr. 168/2021 – aprobare OUG nr. 163/2020 (posibilitate cumpărare vechime muncă, pentru pensie) – CLICK AICI

REVEDEȚI PREZENTAREA
ITM
Articolul precedentModificare Declarație informativă 208, dar si D 209 si D 253 – ce a adus nou OPANAF nr. 1075/2021
Articolul următorOMS nr. 1204/2021 – modificări obligativitate purtare mască de protecție, triaj epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor
itm-oficial-2021-carnetul-de-munca-document-indispensabil-pentru-obtinerea-pensieiÎntrucât numărul de carnete de muncă neridicate de către titulari se menține ridicat, acesta depășind câteva sute de mii la nivel național, ITM-urile fac din nou apel la persoanele care nu au solicitat eliberarea carnetului de muncă, să se prezinte la sediul Inspectoratelor Teritoriale...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.