AcasăCodul munciiInformare ITM - controale pe perioada iulie 2021 - 09.09.2021 (pe tematica...

Informare ITM – controale pe perioada iulie 2021 – 09.09.2021 (pe tematica “temperaturi extreme”)

Întrucât în perioada iulie 2021 – 09 septembrie 2021, pe teritoriul României se pot manifesta temperature ridicate extreme, Inspectoratele Teritoriale de Muncă vor urmari modul de respectare a prevederilor – Ordonanței de urgență nr. 99/2000, privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperature extreme pentru protecția persoanelor încadrate în muncă.

În sensul “Ordonanței de urgență nr. 99/2000, privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperature extreme pentru protecția persoanelor încadrate în muncă,” prin temperaturi extreme ridicate se înteleg temperature exterioare ale aerului, care depăsesc +37 grade Celsius sau corelate cu condiții de umiditate mare, pot fi echivalate cu acest nivel.

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE “SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

Administratia Naționala de Meteorologie comunică zilnic zonele în care temperatura, respectiv indicele de temperatură-umiditate, atinge pragurile valorice menționate, precum și zonele pentru care se prognozeaza atingerea sau depășirea acestor praguri.

În conformitate cu prevederile ordonanței sus-menționate, angajatorii sunt obligați să ia următoarele măsuri minimale pentru ameliorarea condițiilor de muncă:

– Reducerea intensității și ritmului activităților fizice;
– Asigurarea ventilației la locurile de muncă;
– Alternarea efortului dinamic cu cel static;
– Alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locurile umbrite, cu curenți de aer;

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Pentru menținerea stării de sănătate a lucrătorilor, sunt necesare următoarele:

– Asigurarea apei minerale, câte 2-4 litri/persoană/schimb;
– Asigurarea echipamentului individual de protecție;
– Asigurarea de dușuri.
– Angajatorii care nu pot asigura condițiile menționate, de comun acord cu reprezentanții sindicatelor sau cu reprezentanții alesi ai lucrătorilor, vor respecta măsurile dispuse în Ordonanța de Urgență nr. 99/2000 (reducerea programului de lucru, eșalonarea pe două perioade a zilei de lucru etc.) în conformitate cu prevederile art. 6 din Ordonanța de Urgență nr. 99/2000.

💡 ATENTIE – Modificări prevederi TVA (după data de 01.07.2021) – tabel comparativ, prevederi vechi si prevederi noi (oficial ANAF) 🔍 – click aici

Pentru prevenirea unor îmbolnăviri profesionale determinate de lucrul în condiții de temperaturi extreme, angajatorul trebuie să ia următoarele măsuri:

– Asigurarea examenului medical la angajare și a controlului medical periodic, urmărind depistarea precoce a contraindicațiilor pentru munca la temperaturi crescute sau scăzute;
– Asigurarea primului ajutor și a transportului la cea mai apropiată unitate sanitară a persoanelor afectate;
– Trecerea, dupa posibilitati, în alte locuri de muncă sau reducerea programului de muncă pentru persoanele cu afecțiuni, care au contraindicații privind munca la temperaturi extreme.

Sursa (cu multumiri) – ITM Alba

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Întrucât în perioada iulie 2021 – 09 septembrie 2021, pe teritoriul României se pot manifesta temperature ridicate extreme, Inspectoratele Teritoriale de Muncă vor urmari modul de respectare a prevederilor - Ordonanței de urgență nr. 99/2000, privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu...Informare ITM - controale pe perioada iulie 2021 - 09.09.2021 (pe tematica "temperaturi extreme")
error: Conținutul este protejat !!