AcasăReglementari contabileBonificație impozit profit Trimestrul I (an 2020), achitată parțial - speta ANAF...

Bonificație impozit profit Trimestrul I (an 2020), achitată parțial – speta ANAF (nov. 2020)

Intrebare – Contribuabilii platitori de impozit pe profit care achită parțial impozitul pe profit datorat pentru trimestrul I al anului 2020, iar diferența o sting cu impozitul pe profit de recuperat din anul fiscal precedent, beneficiază de bonificație asupra impozitului pe proft datorat pentru trimestrul I al anului 2020 ?

Raspuns

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

Conform prevederilor legale, contribuabilii plătitori de impozit pe profit, indiferent de sistemul de declarare şi plată, care plătesc impozitul datorat pentru trimestrul I al anului 2020, respectiv pentru plata anticipată aferentă aceluiaşi trimestru, până la termenul scadent de 25 aprilie 2020 inclusiv, beneficiază de o bonificaţie calculată asupra impozitului pe profit datorat în procent de 5% (contribuabili mari) sau 10% ( contribuabili mijlocii si mici). Bonificaţia se acordă şi pentru impozitul pe profit datorat trimestrial/plata anticipată trimestrială, care se stinge cu impozitul pe profit de recuperat din anii fiscali precedenţi.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Prin urmare, contribuabilii platitori de impozit pe profit care achită parțial impozitul pe profit datorat pentru trimestrul I al anului 2020 până la termenul scadent de 25 aprilie 2020 inclusiv, iar diferența o sting cu impozitul pe profit de recuperat din anul fiscal precedent, beneficiaza de bonificatie asupra intregului impozit pe profit datorat pentru trimestrul I al anului 2020.

Baza legala – Ordonanta de urgenta a guvernului nr 33 / 2020 articolul 1 alin.(1), alin.(10)

📌 Majorare capital social prin capitalizare împrumuturi asociați – răspuns oficial ANAF (nov. 2020) 📌 – click aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Intrebare - Contribuabilii platitori de impozit pe profit care achită parțial impozitul pe profit datorat pentru trimestrul I al anului 2020, iar diferența o sting cu impozitul pe profit de recuperat din anul fiscal precedent, beneficiază de bonificație asupra impozitului pe proft datorat pentru...Bonificație impozit profit Trimestrul I (an 2020), achitată parțial - speta ANAF (nov. 2020)
error: Conținutul este protejat !!