AcasăReglementari contabileLimba oficială în administrația fiscală - precizări importante de la ANAF

Limba oficială în administrația fiscală – precizări importante de la ANAF

Intrebare – Un contribuabil/platitor poate depune la organele fiscale petiții sau alte înscrisuri într-o limbă străină?

Raspuns

Codul de procedură fiscală prevede că la organele fiscale se pot depune petiţii, documente justificative, certificate sau alte înscrisuri într-o limbă străină, dar acestea trebuie să fie însoţite de traduceri în limba română certificate de traducători autorizaţi de Ministerul Justiţiei.

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

În cazul în care la organul fiscal se depun petiţii, documente justificative, certificate sau alte înscrisuri într-o limbă străină, pentru care nu există traducători autorizaţi, organul fiscal solicită ca acestea să fie însoţite de traduceri în limba română efectuate sau certificate de o ambasadă/oficiu consular al statului în a cărui limbă oficială a fost emis documentul respectiv. În situația în care organul fiscal a solicitat traducerea acestora în limba română, iar contribuabilul/plătitorul nu s-a conformat solicitării, petiţiile, documentele justificative, certificatele sau înscrisurile redactate într-o limbă străină depuse, nu se iau în considerare de organele fiscale.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Baza legala – Legea nr 207 / 2015 articolul 8 al. 2-4

Sursa – ANAF

Majorare capital social prin capitalizare împrumuturi asociați – răspuns oficial ANAF (nov. 2020) – click aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Intrebare - Un contribuabil/platitor poate depune la organele fiscale petiții sau alte înscrisuri într-o limbă străină? Raspuns Codul de procedură fiscală prevede că la organele fiscale se pot depune petiţii, documente justificative, certificate sau alte înscrisuri într-o limbă străină, dar acestea trebuie să fie însoţite de...Limba oficială în administrația fiscală - precizări importante de la ANAF
error: Conținutul este protejat !!