Tratament contabil indemnizații șomaj tehnic suportate de AJOFM – speța ANAF (oct. 2020)

0
1724

Intrebare – Cum se inregistreaza in contabilitatea angajatorului sumele încasate de acesta, suportate din bugetul asigurărilor de somaj, reprezentând indemnizația acordată salariaților al căror contract de muncă a fost suspendat din inițiativa angajatorului?

Raspuns

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

Conform prevederilor legale, sumele suportate din bugetul asigurărilor de somaj reprezentand indemnizația acordată salariaților al căror contract de muncă a fost suspendat din inițiativa angajatorului reprezintă un sprijin acordat angajatorilor, în contextul situației epidemiologice determinată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, destinat acoperirii unor cheltuieli de personal și se inregistreaza in contabilitatea angajatorului in contul 7414 „Venituri din subventii de exploatare pentru plata personalului”.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Baza legala

– Ordonanta de urgenta a guvernului nr 30 / 2020 articolul IX
– Ordinul ministrului finantelor publice nr 1802 / 2014 articolul 397 al.2 capitolul 16 – functiunea conturilor

REVEDEȚI PREZENTAREA
Spete ANAF
Articolul precedentMajorare capital social prin capitalizare împrumuturi asociați – răspuns oficial ANAF (nov. 2020)
Articolul următorLimba oficială în administrația fiscală – precizări importante de la ANAF

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.