AcasăLegislatie actualizataLegea nr. 222/2020 - abrogare declarare adaos comercial (info și text integral)

Legea nr. 222/2020 – abrogare declarare adaos comercial (info și text integral)

Stimati colegi, va informam ca, in Monitorul Oficial nr. 1018 din 2 noiembrie 2020 – a fost publicata Legea nr. 222 din 30 octombrie 2020 pentru abrogarea Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite şi pentru modificarea și completarea Ordonanţei Guvernului nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, VA SUPUNEM ATENTIEI CATEVA PRECIZARI SUPLIMENTARE, DAR SI TEXTUL INTEGRAL – 🔍 VIA AJFP DAMBOVITA 🔍 (INSTITUTIE CAREIA II MULTUMIM PENTRU POSIBILITATEA PRELUARII INFORMATIILOR). SPERAM SA VA FIE DE FOLOS:

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE “SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

Abrogarea Legii nr. 12/1990 a fost necesară având în vedere faptul că multe din prevederile sale se regăseau deja în cadrul altor acte normative mai noi, dar și datorită faptului că anumite prevederi erau desuete, ducând la o birocratizare excesivă a activității economice.

Astfel, a fost eliminată obligația agenților economici de a declara la organele fiscale adaosurile comerciale și de comision.

Celelalte prevederi abrogate se regăseau deja (într-o formă asemănătoare) sau au fost preluate în următoarele actele normative de referință:

💡 – a) Ordonanța Guvernului nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor.
💡 – b) Ordonanța Guvernului nr. 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

PENTRU A DESCARCA LEGEA 222/2020 – CLICK AICI

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Stimati colegi, va informam ca, in Monitorul Oficial nr. 1018 din 2 noiembrie 2020 - a fost publicata Legea nr. 222 din 30 octombrie 2020 pentru abrogarea Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite...Legea nr. 222/2020 - abrogare declarare adaos comercial (info și text integral)
error: Conținutul este protejat !!