ITM – reminder cu privire la măsurile de sprijin financiar pentru zilieri (util)

0
508

ITM reaminteste beneficiarilor de lucrări cu zilieri că în Monitorul Oficial numărul 720 din data de 10.08.2020 a fost publicată Ordonanța de Urgență 132/2020 menită să adopte o serie de măsuri de sprijin financiar precum și pentru a stimula angajarea persoanelor care și-au pierdut locul de muncă.

Potrivit actului normativ se acordă un ajutor financiar pentru zilierii care își desfășoară activitatea în unul din domeniile de activitate prevăzute la art. 13 din Legea nr. 52/2011. Este vorba despre domenii precum:

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

• agricultură, silvicultură, pescuit;
• creșterea și reproducția animalelor ;
• alimentație (catering) pentru evenimente;
• restaurante;
• baruri și alte activități de servire a băuturilor;
• hoteluri și alte facilități de cazare.

Ajutorul constă în acordarea unei sume de 35% din remunerația cuvenită pentru ziua de muncă pentru o perioadă de 3 luni, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2020, la alegerea beneficiarului de lucrări, cu condiția ca activitatea acestuia să fi fost afectată de întreruperea sau restrângerea activității ca urmare a efectelor coronavirusului SARS-CoV-2.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

În ceea ce privește suma mai sus menționată, aceasta se acordă de către beneficiarul de lucrări din bugetul propriu, la momentul plății contravalorii muncii zilnice, urmând ca mai apoi să fie decontată de către acesta din bugetul de stat, în baza unei cereri și a unei liste cu persoanele care au beneficiat de acordarea acestor sume. Documentele anterior menționate se depun de către beneficiarul de lucrări spre decontare în format electronic, până pe 5 ale lunii următoare pentru luna anterioară.

„Suma (…) se acordă de către beneficiarul de lucrări, din bugetul propriu, la momentul plății contravalorii muncii zilnice, și, ulterior, se decontează integral, la cererea acestuia, pentru persoanele pentru care a fost plătită, de la bugetul de stat alocat Ministerului Muncii și Protecției Sociale, prin Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială și agențiile pentru plăți și inspecție socială județene, respectiv a municipiului București”, se stipulează în OUG nr. 132/2020.

🎯 Eșalonare la plata specială – ce a adus nou OUG nr. 181/2020 (precizări oficiale) 🎯 – click aici

ITM reaminteste si faptul că registrul electronic de evidență a zilierilor a devenit obligatoriu de la 25 iulie 2020. Precizăm, că pot avea calitate de beneficiar a muncii prestate de zilieri, următoarele entități: persoana juridică, persoana fizică autorizată, întreprinderea individuală și întreprinderea familială. Totodată, pot desfășura activități necalificate cu caracter ocazional (în regim zilier), atât cetățenii români cât și cetățenii străini care au capacitate de muncă.

Sursa (cu multumiri) – ITM Salaj

REVEDEȚI PREZENTAREA
ZILIERI
Articolul precedentANAF (DGV) – prelungirea perioadei de facilitați pentru importurile de mărfuri necesare pentru combaterea efectelor epidemiei de COVID-19
Articolul următorLegea nr. 222/2020 – abrogare declarare adaos comercial (info și text integral)
ITM reaminteste beneficiarilor de lucrări cu zilieri că în Monitorul Oficial numărul 720 din data de 10.08.2020 a fost publicată Ordonanța de Urgență 132/2020 menită să adopte o serie de măsuri de sprijin financiar precum și pentru a stimula angajarea persoanelor care și-au...itm-reminder-cu-privire-la-masurile-de-sprijin-financiar-pentru-zilieri-util

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.