Min. Muncii – ITM-urile nu completează corect registrul privind deplasările pentru acțiunile de control

0
1144

Unde sunt inspectorii de muncă? – asta se intreaba Ministrul Muncii intr-o postare pe pagina oficiala de FB – aceasta declarand si ca nu o impresionează datele statistice dacă nu se confirmă în teren.

Ministrul Muncii mai precizeaza ca rar accepta vizite pregătite dinainte, preferand să ajunga în județe pentru a vedea activitatea în cursul desfășurării. Aceasta a mai spus ca sunt lucru de mai multă vreme o serie de schimbări care să eficientizeze activitatea la Inspecția Muncii, acest lucru nefiind secret, Ministrul Muncii avand videoconferințe cu toți inspectorii, cat si conferințe de presă.

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

Pornind de la situația întâlnită la ITM Argeș, unde Inspectorul Șef nu știa, în mijlocul zilei, unde se află inspectorii săi, ministrul a cerut să văda în țară cât de serios se completează registrul privind deplasările pentru acțiunile de control. Rezultatul? Majoritatea județelor completează superficial acest registru, nu este scris unde se merge în control și, ca atare, nici inspectorii nu sunt verificați.

Potrivit normelor legale, acest registru trebuie să conțină destinația exactă unde va merge fiecare inspector în control – denumirea firmei sau, în cazul campaniilor de control, zona bine delimitată alocată fiecărui inspector. De ce la unele ITM-uri se poate și la altele nu? Ministrul a spus ca va concluziona după ce ia toate informațiile.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Pentru moment, aceasta a cerut Inspecției Muncii să verifice toată țara și să ia măsuri. Pasul următor, verificări în teren. Ministrul a cerut directorilor și inspectorilor să iasă din birouri (fără exces de zel!) pentru a verifica inclusiv respectarea măsurilor de protecție împotriva Covid.

Ministrul le reaminteste inspectorilor că în centrul activităților de control trebuie să fie sesizările/petițiile cetățenilor.

REVEDEȚI PREZENTAREA
Ministerul Muncii
Articolul precedentCe date se trec în raportarea (bilanțul) din 30.06.2020, dacă la 30.06.2019 nu s-a făcut raportare contabilă – info 2020
Articolul următorANOFM – un singur drum pentru serviciile AJOFM
min-muncii-itm-urile-nu-completeaza-corect-registrul-privind-deplasarile-pentru-actiunile-de-controlUnde sunt inspectorii de muncă? - asta se intreaba Ministrul Muncii intr-o postare pe pagina oficiala de FB - aceasta declarand si ca nu o impresionează datele statistice dacă nu se confirmă în teren. Ministrul Muncii mai precizeaza ca rar accepta vizite pregătite dinainte,...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.