AcasăReglementari contabileRegim TVA fertilizare în vitro - speța oficială de la ANAF (2020)

Regim TVA fertilizare în vitro – speța oficială de la ANAF (2020)

Intrebare – O persoană fizică care efectuează fertilizare în vitro beneficiază de scutire de TVA pentru serviciile medicale efectuate într-o clinică medicală de specialitate?

Raspuns

Potrivit prevederilor din Codul fiscal sunt scutite de taxă spitalizarea, îngrijirile medicale şi operaţiunile strâns legate de acestea, desfăşurate de unităţi autorizate pentru astfel de activităţi, indiferent de forma de organizare.

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici

Conform liniilor directoare emise ca urmare a celei de-a 108 reuniuni a Comitetului TVA din 27 – 28 martie 2017, Document taxud.c.1(2017)5533687 – 926, tratamentul de fertilitate oferit femeilor singure și femeilor care trăiesc în cupluri homosexuale intră în sfera de aplicare a scutirii prevăzute in Directiva TVA în cazul în care acestea au o problemă de infertilitate sau fertilitate redusă (confirmată de diagnosticul medical al unui medic).

Prin urmare, pentru serviciile medicale de fertilizare în vitro se aplica scutirea de TVA prevăzută de Codul fiscal, numai în măsura în care sunt efectuate de unități autorizate pentru astfel de activități, în scopul tratării infertilității sau fertilității reduse, confirmată în baza diagnosticului unui medic specialist.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Baza legala

Legea nr 227 / 2015 articolul 292 alin. (1) lit.a)
– Directiva nr 112 / 2006/CE articolul 132 alin. (1) lit. b), c)
– Legea nr 95 / 2006 articolul 142 lit.u) , x)

Speta publicata la data 15.06.2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Intrebare - O persoană fizică care efectuează fertilizare în vitro beneficiază de scutire de TVA pentru serviciile medicale efectuate într-o clinică medicală de specialitate? Raspuns Potrivit prevederilor din Codul fiscal sunt scutite de taxă spitalizarea, îngrijirile medicale şi operaţiunile strâns legate de acestea, desfăşurate de unităţi...Regim TVA fertilizare în vitro - speța oficială de la ANAF (2020)
error: Conținutul este protejat !!