Registrului electronic național de evidență a Forței de Muncă angajate din România – înlocuiește Revisal/Reges

0
1757

Tot ce înseamnă salariu, indemnizație, de fapt toți cei plătiți din bani publici, trebuie să fie, alături de angajații din sistemul privat, într-un singur registru electronic – potrivit Ministrului Muncii. In acest sens, ministrul propune – REFORMA, o variantă completă a evidenței angajaților/a celor care lucrează în România, inclusiv a persoanelor plătite din bani publici – adica o dezvoltare a Revisal.

Registrul va include salariații din cadrul autorităților și instituțiilor publice centrale și locale, din cadrul regiilor autonome și a societăților naționale, companiilor naționale și a societăților comerciale cu capital social deținut integral sau majoritar de stat DETALII PROIECT AICI .

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

Sunt, totuși, câteva excepții: cei care lucrează în cadrul sistemului de apărare, ordine publică și securitate națională; aici evidența personalului se ține prin registre proprii.

Potrivit ministrului – au fost multe discuții pe această temă de la momentul în care s-a luat decizia transformării actualului Revisal – ba că nu se poate (din zeci de motive), ba că există la ANFP niște evidențe (exclusiv ale funcționarilor și strict în scop de urmărire a carierei acestora, lucru care trebuia făcut), ba că există la Ministerul Finanțelor alte evidențe.

Potrivit minstrului MMPS – orice modificare de contract (orice tip ar fi) trebuie evidențiată într-un unic registru pentru a putea avea o imagine completă, în timp real, asupra tuturor evoluțiilor/modificărilor în piața muncii.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Acesta a mai precizat ca bănuieste că nu va avea nimeni nimic împotriva transparenței, iar cine nu are ceva de ascuns, nu are de ce să se teamă.

Sursa – link

REVEDEȚI PREZENTAREA
Revisal/Reges
Articolul precedentCondiționarea întoarcerii la muncă a salariatului de prezentarea unui test negativ SARS-Cov-2 – excesivă
Articolul următorOUG nr. 130/2020 – sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile (microgranturi, granturi capital de lucru, granturi investiții IMM)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.