AcasăReglementari contabileCota redusă de 5% TVA facturi de avans livrare locuință - speță...

Cota redusă de 5% TVA facturi de avans livrare locuință – speță oficiala ANAF (iunie 2020)

Intrebare – Care este cota de TVA aplicabilă la emiterea unei facturi de avans pentru un apartament în construcție livrat ca parte a politicii sociale?

Raspuns

Potrivit prevederilor din Codul fiscal cota redusă de 5% TVA se aplică asupra bazei de impozitare pentru livrarea de locuinţe care au o suprafaţă utilă de maximum 120 m2, exclusiv anexele gospodăreşti, a căror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depăşeşte suma de 450.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adăugată, achiziţionate de persoane fizice.

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici

Suprafaţa utilă a locuinţei este cea definită prin Legea locuinţei nr. 114/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Anexele gospodăreşti sunt cele definite prin Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Cota redusă se aplică numai în cazul locuinţelor care în momentul vânzării pot fi locuite ca atare.

Prin urmare, dacă condițiile pentru aplicarea cotei reduse de tva de 5% sunt îndeplinite pentru livrarea locuinței, această cotă este aplicabilă și pentru facturile de avans aferentă respectivei livrări, dacă din contractele încheiate rezultă că la momentul livrării vor fi îndeplinite toate condițiile impuse de Codul fiscal.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Baza legala – Legea nr 227 / 2015 articolul art. 291 alin. (3) lit. c) pct. 3

Speta publicata la data 15.06.2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Intrebare - Care este cota de TVA aplicabilă la emiterea unei facturi de avans pentru un apartament în construcție livrat ca parte a politicii sociale? Raspuns Potrivit prevederilor din Codul fiscal cota redusă de 5% TVA se aplică asupra bazei de impozitare pentru livrarea de locuinţe...Cota redusă de 5% TVA facturi de avans livrare locuință - speță oficiala ANAF (iunie 2020)
error: Conținutul este protejat !!