AcasăLegislatie actualizataOUG nr. 107/2020 - prorogare termene raportări aranjamente transfrontaliere

OUG nr. 107/2020 – prorogare termene raportări aranjamente transfrontaliere

Stimati colegi va informăm că, in Monitorul Oficial nr. 579 din 1 iulie 2020, a fost publicata – Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 107 din 1 iulie 2020 privind modificarea art. II din Ordonanța Guvernului nr. 5/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală și pentru prorogarea unor termene.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, VA SUPUNEM ATENTIEI CATEVA PRECIZARI SUPLIMENTARE, DAR SI TEXTUL INTEGRAL – VIA AJFP DAMBOVITA (INSTITUTIE CAREIA II MULTUMIM PENTRU POSIBILITATEA PRELUARII INFORMATIILOR). SPERAM SA VA FIE DE FOLOS:

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici

Intermediarii sau contribuabilii relevanți vor raporta până la data de 28 februarie 2021 (anterior, termenul era 31 august 2020) informațiile privind aranjamentele transfrontaliere al căror prim pas de implementare a fost făcut în perioada 25 iunie 2018 – 30 iunie 2020.

Totodată, termenul de 30 de zile pentru raportarea aranjamentelor transfrontaliere al căror prim pas de implementare a fost făcut în perioada 1 iulie 2020 – 31 decembrie 2020 se prorogă și începe să curgă cel târziu de la 1 ianuarie 2021.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Reamintim faptul că prin O.G. nr. 5/2020 a fost transpusă în Codul de procedură fiscală Directiva (UE) 2018/822 în ceea ce privește schimbul automat obligatoriu de informații în domeniul fiscal.

Directiva a fost emisă datorită faptului că statelor membre UE le este din ce în ce mai greu să își protejeze bazele fiscale naționale împotriva eroziunii, pe măsură ce structurile de planificare fiscală au evoluat într-unele foarte sofisticate și profită deseori de mobilitatea sporită atât a capitalului, cât și a persoanelor în cadrul pieței interne.

PENTRU A DESCARCA TEXT INTEGRAL OUG 107/2020 – CLICK AICI

Aceste structuri constau de obicei în aranjamente care sunt dezvoltate la nivelul mai multor jurisdicții și permit transferarea profiturilor impozabile către regimuri fiscale mai favorabile sau au efectul de a reduce cuantumul global al impozitelor care trebuie plătite de contribuabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!