NEWS – se vor înrola în REVISAL toți angajații plătiți/angajați de statul român (funcționarii publici)

2
931

Potrivit unei postari de pe pagina oficiala de Facebook a Min. Muncii – sursa – de astăzi se va incepe un demers de înrolare a TUTUROR angajaților plătiți/angajați de statul român (direct sau sub forma patronatului) în REVISAL. Ministrul Muncii a comunicat Inspecției Muncii decizia de a începe acest proiect ambițios, pe care ministrul spune ca o să îl urmăreasca, etapă cu etapă.

Acum în Revisal sunt 1,4 milioane de angajați contractuali (prin contract de muncă) la entități ”de stat”. “De stat”= instituții publice sau entități private controlate de stat. Revisal/Reges + ANFP + militarizate, ar da 1.700.000. La Ministerul Finanțelor este o situație foarte utilă: Posturi ocupate în sectorul bugetar (acolo sunt 1.200.000). Toate aceste date sunt utile dar trebuie să avem o singură sursă – spune Ministrul Muncii, interogabilă și actualizată constant cu toate informațiile necesare care să ne dea imaginea totală a celor care muncesc.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Conform ultimului raport de guvernanță corporativă, legislație parțial anulată de Partidul Salvați Deținuții (ca să pierdem urma acestor entități – spune Ministrul Muncii) – Administrația centrală e proprietara a 225 de întreprinderi care însumează 180.000 de angajați iar administrația locală e proprietara a 1.250 de întreprinderi care însumează 100.000 de angajați

Acestora li se adaugă peste 135.000 de funcționari publici și circa 9.000 de demnitari (7.000 sunt doar primarii și viceprimarii celor aproape 3300 de localități).

UTIL – Informare angajatori și ITM înregistrare concedii medicale (oficial FNPMF – medici familie) – click aici

În REVISAL/REGES nu se regăsesc structurile ”militare”, MAI (despre care nu spunem, totuși, că e structură militară), MAPN, STS, SPP și serviciile secrete. Nici persoanele angajate prin contract de management prin și mandat de reprezentare și, personal (detaliaza Ministrul Muncii), nu văd de ce nu ar fi.

Potrivit Ministrului Muncii, ca să ajunga acolo unde si-a propus, anume ca REVISAL/REGES să devină Registrul Electronic al Forței de Muncă Angajate (REFORMA) din România și care să cuprindă și sistemul privat dar și pe cei plătiți, într-o formă sau alta, din bani publici nu va fi ușor. Sunt legi de schimbat. Mai este și o schimbare de mentalitate.

NEWS – Poliția verifică în Revisal adeverințele de circulație eliberate de angajator (CIM suspendate) – click aici

Ministrul Muncii a mai spus ca – România nu știe, cu certitudine, cine e angajat și mai ales câte persoane plătim din bani publici. Trebuie muncit și pus la punct un unic punct – sursă pentru toate date despre forța de muncă din România. „M-am decis să mă apuc de treabă. Și aici” – a spus Ministrul Muncii.

Toți angajații din România, toți funcționarii, toți demnitarii, toți cei cu contracte de management, toți cei cu mandate de reprezentare indiferent de unde, de cine și cum sunt plătiți o să fie în această evidență – precizeaza in final Ministrul Muncii. Ministrul a mai spus ca -” în baza de date se va face o bifă: fonduri publice. Ca să știm cine e plătit din banul public. Cele 4,5 milioane de angajați din privat merită să știe asta. Începem!”

OFICIAL (răspuns) – indemnizația de 75% (șomaj tehnic) poate fi suplimentată ! – click aici

REVEDEȚI PREZENTAREA
Revisal/Reges
Articolul precedentCertificate de Situație de Urgență – tutorial video nou de la MEEMA (13.04.2020)
Articolul următorANOFM anunță stabilirea unui nou număr unic de apel pentru informarea cetățenilor cu privire la șomajul tehnic
Potrivit unei postari de pe pagina oficiala de Facebook a Min. Muncii - sursa - de astăzi se va incepe un demers de înrolare a TUTUROR angajaților plătiți/angajați de statul român (direct sau sub forma patronatului) în REVISAL. Ministrul Muncii a comunicat Inspecției Muncii...news-se-vor-inrola-in-revisal-toti-angajatii-platiti-angajati-de-statul-roman-functionarii-publici

2 COMENTARII

  1. Refuz ineptiile pentru a da bine politic. Da, ii introduc in Revisal mai ales aia din servicii speciale… hai sa fim seriosi. Tanti e chiar in bula ei de naivitate. Sau o spune doar asa… pentru capital politic.
    Dvs va dati seama cata munca este pentru cei care NU au avut obligatia declararii in Revisal ? Nu au fost aia in stare sa scaneze cartile de munca, despre ce vorbim..Noi nu suntem naivi !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.