ULTIMA ORĂ – ANAF intenționează sa angajeze tineri absolvenți, cu respectarea prevederilor legale

1
271

Intr-un comunicat publicat recent, ANAF reitereaza declaratiile presedintelui ANAF, doamna Mirela Calugareanu, referitoare la intentiile institutiei, de a recruta tineri absolventi, pentru a clarifica toate aspectele care au fast dezbatute, ulterior, in spatiul public:

– ANAF intentioneaza sa angajeze, in sistemul fiscal, tineri valorosi, absolventi de studii superioare de specialitate, deoarece o treime din personalul sau are varsta cuprinsa intre 51 – 60 de ani. Mai mult decat atat, in perioada 2019 – 2020, var iesi la pensie aproape 2.500 de angajati ai ANAF, dintre cei 23.500.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

– Astfel, concluzia managementului ANAF a fast ca personalul trebuie intinerit, iar media de varsta trebuie scazuta. Pe langa cursurile de pregatire din cadrul Scolii de Finante Publice si Varna, din cadrul MFP (care se va transformaIn Scoala de Fiscalitate, Finante Publice si Varna), tinerii angajati var beneficia si de un transfer de know – how de la colegi indrumatori, cu o bogata experienta 9i un nivel profesional ridicat.

– In acest sens, intentia conducerii ANAF este de a transforma majoritatea celor aproape 3.000 de posturi vacante existente in posturi de inspectori debutanti. Acest fapt nu reprezinta un efort bugetar semnificativ.

NEWS – măsurile asiguratorii impuse până la finalizarea anchetei sau decizia definitiva a instantei – declarate de CCR ca neconstituționale. – click aici

– Aceste intentii strategice ale managementului ANAF implica, desigur, si propuneri de modificare a cadrului legislativ, deoarece, in prezent, recrutarea functionarilor publici debutanti presupune promovarea unui concurs pentru ocuparea unei functii publice, efectuarea unei perioade de stagiu si obtinerea unui calificativ corespunzator pentru a putea ti numiti functionari publici detinitivi, Tn conditiile Codului administrativ.

„Ministerul Finantelor Publice si ANAF vor ca pe o parte a posturilor vacante sa angajeze tineri absolventi de invatamant superior, pe care sa-i specializeze la Scoala de Fiscalitate. Impactul la buget ar fi mai redus, iar tinerii angajati ar aduce in institutie un suflu proaspat, de care ANAF are mare nevoie.”

UTIL – Care sunt modificările aduse Declarației 112 – de către OMFP nr. 3063/2019 (precizări oficiale de la ANAF) – click aici

Ceea ce intentioneaza ANAF pe viitor este ca absolventii sa fie selectati in functie de o serie de criterii, cum ar fi nota finala a examenului de absolvire, note obtinute la disciplinele de specialitate si interviu. Tn baza lor, acestia var intra in sistem ca stagiari, vor beneficia de indrumatori si vor urma, totodata, cursurile Scolii de Fiscalitate, Finante Publice si Varna. La finalul perioadei de stagiu, debutantii var sustine un examen, vor fi evaluati, pentru a se stabili modul in corespund exigentelor institutiei.

REVEDEȚI PREZENTAREA
ANAF
Articolul precedentNEWS – nu se percep accesorii la D 112 rectificative depuse la iulie și august 2019 (conform OMFP nr. 3063/2019)
Articolul următorGhid pentru antreprenori pentru efectuarea inventarierii la magazinele cu amănuntul (gratuit)

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.