AcasăImpozite/TaxeExcepţii de la regimul de accizare pentru produse energetice - speță oficială...

Excepţii de la regimul de accizare pentru produse energetice – speță oficială ANAF

Intrebare – Schimbarea administratorului unui operator detinător al unei autorizaţii de utilizator final pentru produse energetice în alte scopuri decât pentru combustibil pentru motor sau combustibil pentru încălzire trebuie să fie adusă la cunoştinţa autorităţii vamale?

Raspuns

În conformitate cu normele metodologice de aplicare a Codului fiscal, în cazul modificărilor care se înregistrează la oficiul registrului comerţului, deţinătorul autorizaţiei de utilizator final pentru utilizarea produselor energetice în alte scopuri decât pentru combustibil pentru motor sau combustibil pentru încălzire are obligaţia de a înştiinţa autoritatea vamală teritorială, în termen de 30 de zile de la data emiterii documentului care atestă modificarea şi să prezinte o copie de pe acest document.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Având în vedere că schimbarea administratorului se înregistrează la Registrul comerţului, operatorul economic detinător al unei autorizaţii de utilizator final pentru produse energetice în alte scopuri decât pentru combustibil pentru motor sau combustibil pentru încălzire are obligaţia de a înştiinţa autoritatea vamală teritorială în termen de 30 de zile de la data emiterii certificatului de mentiuni şi să prezinte o copie de pe acesta.

Baza legala

– Legea nr 227 / 2015 articolul 394 al.1 pct. 2 lit. a
– Hotararea guvernului nr 1 / 2016 articolul pct. 62 şi pct. 64 al. 1 lit. d

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 22.09.2018 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Intrebare - Schimbarea administratorului unui operator detinător al unei autorizaţii de utilizator final pentru produse energetice în alte scopuri decât pentru combustibil pentru motor sau combustibil pentru încălzire trebuie să fie adusă la cunoştinţa autorităţii vamale? Raspuns În conformitate cu normele metodologice de aplicare...Excepţii de la regimul de accizare pentru produse energetice - speță oficială ANAF
error: Conținutul este protejat !!