Deducere cheltuieli investiție mijloc fix cabinet stomatologic – răspuns oficial ANAF

0
385

Intrebare – Se poate deduce integral cheltuiala cu un aparat care este mijloc fix achizitionat in vederea desfasurarii activitatii specifice de un cabinet stomatologic ?

Raspuns

Conform Codului fiscal, contribuabilii care investesc în mijloace fixe destinate înființării și funcționării cabinetelor medicale pot deduce integral valoarea acestora la calculul venitului net la data punerii în funcțiune sau pot recupera aceste cheltuieli prin deduceri de amortizare.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Față de cele de mai sus, un cabinet stomatologic poate deduce integral cheltuiala cu un aparat care este mijloc fix achizitionat și care este destinat funcționării cabinetului și utilizat pentru servicii medicale stomatologice.

Baza legala – Legea nr 227 / 2015 articolul 24 alin. (6) lit. a), art. 28 alin. (1), alin. (20), art. 68 alin. (4) lit. e), alin. 7, lit. h)

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 05.12.2018 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.