OPANAF 2085/2019 – model și conținut Formular 109 (taxa pe active financiare nete)

0
271

Va informam pe aceasta cale ca, in Monitorul Oficial nr. 642 din 2 august 2019, a fost publicat Ordinul președintelui ANAF nr. 2085 din 29 iulie 2019 – pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularului 109 „Declaraţie privind taxa pe active financiare nete”.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, va supunem atentiei cateva precizari suplimentare – via AJFP Dambovita (institutie careia ii multumim pentru posibilitatea reluarii informatiilor) – precum si textul integral. Speram sa va fie de folos.

– Prin OUG nr. 19/2019 au fost modificate dispozițiile art. 86 – 88 din OUG nr. 114/2018 referitoare la mecanismul de calcul, declarare și plată a taxei pe active financiare nete.

– Taxa pe active, calculată potrivit art. 87 alin. (3) şi redusă în condiţiile prevederilor art. 87 alin.(4), pe baza indicatorilor privind cota de piaţă, soldul creditelor şi marja de dobândă înregistraţi la nivelul primului semestru al anului pentru care se datorează taxa pe active şi a jumătate din nivelurile-ţintă de creştere a creditării şi a ţintei de diminuare a marjei de dobândă, se declară şi se plăteşte până la data de 25 august inclusiv a anului pentru care se datorează.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

– Diferenţele în plus faţă de sumele stabilite la nivelul primului semestru al anului, în baza indicatorilor anuali, se plătesc până la data de 25 august inclusiv a anului următor celui pentru care se datorează taxa pe active, iar diferenţele în minus se restituie/se compensează potrivit dispoziţiilor Codului de procedură fiscală.

– Ca urmare, a fost aprobat modelul și conținutul formularului 109 „Declarație privind taxa pe active financiare nete”, precum și instrucțiunile de completare a acestuia.

PENTRU A DESCARCA OPANAF 2085/2019 (integral) – CLICK AICI

Anunțuri publicitare

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.