AcasăTVA - modificari si noutatiOPANAF 1783/2019 - Formular 085 pentru opțiune TVA la servicii electronice (info...

OPANAF 1783/2019 – Formular 085 pentru opțiune TVA la servicii electronice (info și text integral)

Va informam pe aceasta cale ca, in Monitorul Oficial nr. 559 din 8 iulie 2019, a fost publicat Ordinul preşedintelui ANAF nr. 1783 din 28 iunie 2019 – pentru aprobarea modelului, conţinutului şi instrucţiunilor de completare ale formularului (085) „Opţiune privind aplicarea/încetarea aplicării prevederilor art. 278 alin. (5) lit. h) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal”.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, va supunem atentiei cateva precizari suplimentare – via AJFP Dambovita (institutie careia ii multumim pentru posibilitatea reluarii informatiilor) – precum si textul integral. Speram sa va fie de folos – INSA ATENTIE SI LA ARTICOLELE DE MAI JOS (FINAL ARTICOL).

✔ Prin Legea nr. 60/2019 au fost aduse modificări și completări Codului fiscal în domeniul TVA, respectiv prevederilor prin care se stabilește locul prestării serviciilor de telecomunicaţii, de radiodifuziune şi televiziune, precum şi a serviciilor furnizate pe cale electronică. Conform art. 278 alin. (5) lit. h) din Codul fiscal, locul prestării serviciilor de telecomunicaţii, de radiodifuziune şi televiziune, precum şi a serviciilor furnizate pe cale electronică este considerat a fi locul unde beneficiarul este stabilit, îşi are domiciliul stabil sau reşedinţa obişnuită, în situația în care beneficiarul este persoană neimpozabilă.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

✔ Potrivit modificărilor aduse prin Legea nr. 60/2019, prin excepție, în situația în care astfel de servicii sunt prestate de persoane impozabile stabilite sau care își au domiciliul stabil sau reședința într-un singur stat membru al Uniunii Europene către persoane neimpozabile dintr-un alt stat membru, a căror valoare totală nu depășește în anul calendaristic curent și nu a depășit în cursul anului calendaristic precedent 10.000 euro (46.337 lei), locul prestării acestor servicii se consideră a fi locul unde prestatorul își are stabilit sediul activității, sediul fix, domiciliul stabil sau reședința obișnuită (art. 278 alin. (8) din Codul fiscal). De asemenea, prestatorii care sunt stabiliți, își au domiciliul stabil sau reședința în România au dreptul să opteze ca locul prestării serviciilor să fie stabilit în conformitate cu regula prevăzută la art. 278 alin. (5) lit. h) din Codul fiscal. Opţiunea se aplică pentru cel puţin doi ani calendaristici.

✔ În sensul celor de mai sus s-a impus aprobarea unui model de formular prin care persoanele impozabile aflate în această situație să-și poată exprima opțiunea de aplicare a prevederilor art. 278 alin. (5) lit. h) din Codul fiscal sau prin care, după o perioadă de cel puțin doi ani calendaristici, să anunțe încetarea aplicării acestei opțiuni.

GRATUIT – Notificare către Trezorerie – prin care firma optează pentru modalitatea de primire pe hârtie a extraselor de cont (model) – click aici

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Va informam pe aceasta cale ca, in Monitorul Oficial nr. 559 din 8 iulie 2019, a fost publicat Ordinul preşedintelui ANAF nr. 1783 din 28 iunie 2019 - pentru aprobarea modelului, conţinutului şi instrucţiunilor de completare ale formularului (085) „Opţiune privind aplicarea/încetarea aplicării prevederilor...OPANAF 1783/2019 - Formular 085 pentru opțiune TVA la servicii electronice (info și text integral)
error: Conținutul este protejat !!