AcasăIntreprinderi IndividualePFA poate sa-și deducă la calculul venitului net anual cheltuielile cu transportul...

PFA poate sa-și deducă la calculul venitului net anual cheltuielile cu transportul și cazarea pe perioada deplasărilor ?

Intrebare – O persoana fizică autorizată poate sa-şi deducă la calculul venitului net anual cheltuielile cu transportul şi cazarea pe perioada deplasării în altă localitate, în interesul activităţii pe care o desfaşoară ?

Raspuns

Conform Codului fiscal, condiţiile generale pe care trebuie să le îndeplinească cheltuielile efectuate în scopul desfăşurării activităţii independente, pentru a putea fi deduse, în funcţie de natura acestora, sunt:

-să fie efectuate în cadrul activităţilor independente, justificate prin documente;
– să fie cuprinse în cheltuielile exerciţiului financiar al anului în cursul căruia au fost plătite;
-să fie efectuate pe perioada deplasării contribuabilului care îşi desfăşoară activitatea individual şi/sau într-o formă de asociere, în ţară şi în străinătate, în scopul desfăşurării activităţii, reprezentând cheltuieli de cazare şi transport.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Prin urmare, o persoana fizică autorizată poate sa-şi deducă la calculul venitului net anual cheltuielile cu transportul şi cazarea pe perioada deplasării în altă localitate, în interesul activităţii pe care o desfaşoară, daca aceste cheltuieli sunt justificate prin documente. şi sunt cuprinse în exerciţiul financiar al anului în cursul căruia au fost plătite.

Baza legala – Legea nr 227 / 2015 articolul 68 alin.(4) lit a), b) şi h)

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 31.07.2018 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Intrebare - O persoana fizică autorizată poate sa-şi deducă la calculul venitului net anual cheltuielile cu transportul şi cazarea pe perioada deplasării în altă localitate, în interesul activităţii pe care o desfaşoară ? Raspuns Conform Codului fiscal, condiţiile generale pe care trebuie să le...PFA poate sa-și deducă la calculul venitului net anual cheltuielile cu transportul și cazarea pe perioada deplasărilor ?
error: Conținutul este protejat !!