PFA poate sa-și deducă la calculul venitului net anual cheltuielile cu transportul și cazarea pe perioada deplasărilor ?

0
405

Intrebare – O persoana fizică autorizată poate sa-şi deducă la calculul venitului net anual cheltuielile cu transportul şi cazarea pe perioada deplasării în altă localitate, în interesul activităţii pe care o desfaşoară ?

Raspuns

Conform Codului fiscal, condiţiile generale pe care trebuie să le îndeplinească cheltuielile efectuate în scopul desfăşurării activităţii independente, pentru a putea fi deduse, în funcţie de natura acestora, sunt:

-să fie efectuate în cadrul activităţilor independente, justificate prin documente;
– să fie cuprinse în cheltuielile exerciţiului financiar al anului în cursul căruia au fost plătite;
-să fie efectuate pe perioada deplasării contribuabilului care îşi desfăşoară activitatea individual şi/sau într-o formă de asociere, în ţară şi în străinătate, în scopul desfăşurării activităţii, reprezentând cheltuieli de cazare şi transport.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Prin urmare, o persoana fizică autorizată poate sa-şi deducă la calculul venitului net anual cheltuielile cu transportul şi cazarea pe perioada deplasării în altă localitate, în interesul activităţii pe care o desfaşoară, daca aceste cheltuieli sunt justificate prin documente. şi sunt cuprinse în exerciţiul financiar al anului în cursul căruia au fost plătite.

Baza legala – Legea nr 227 / 2015 articolul 68 alin.(4) lit a), b) şi h)

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 31.07.2018 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

REVEDEȚI PREZENTAREA
PFA
Articolul precedentSinteza săptămânii 15.04.2019 – 19.04.2019 – noutăți contabil-fiscale, legislație nouă, precizări oficiale, aplicație inventariere free, alte chestiuni de interes, etc.
Articolul următorNotă de informare salariat (GDPR – protecție date) – anexa la Contractul Individual de Muncă
pfa-poate-sa-si-deduca-la-calculul-venitului-net-anual-cheltuielile-cu-transportul-si-cazarea-pe-perioada-deplasarilorIntrebare - O persoana fizică autorizată poate sa-şi deducă la calculul venitului net anual cheltuielile cu transportul şi cazarea pe perioada deplasării în altă localitate, în interesul activităţii pe care o desfaşoară ? Raspuns Conform Codului fiscal, condiţiile generale pe care trebuie să le...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.