AcasăCodul munciiREVISAL (ITM) vs. D 112 (ANAF) - cum procedăm pentru remedierea neconcordanțelor...

REVISAL (ITM) vs. D 112 (ANAF) – cum procedăm pentru remedierea neconcordanțelor apărute ca mesaj în SPV

Ca urmare a numeroaselor sesizări referitoare la neconcordanțele între informațiile privind REVISAL și informațiile privind declarația D112 gestionate de către ANAF, comunicate angajatorilor de către ANAF prin intermediul serviciului SPVdetalii aici – vă facem cunoscut următoarele:

– în situația în care diferența între cele două categorii de informații este cauzată de contractele marcate ca radiate, pentru angajator NU ESTE NECESARĂ nicio operațiune de corectare sau modificare de date in REVISAL!! În lunile care urmează ANAF va lua în considerare aceste contracte radiate și listele se vor regla.

UPDATE (15.04.2019) – NEWS – precizări noi ITM, referitoare la neconcordantele intre informațiile privind Revisal (gestionate de Inspecția Muncii) și informațiile din D 112 (gestionate de către ANAF)click aici

– în situația în care diferența între cele două categorii de informații este cauzată de contractele mutate (prin transfer de întreprindere/schimbare loc de muncă/schimbare gestiune de registru), pentru angajator NU ESTE NECESARĂ nicio operațiune de corectare sau modificare de date in REVISAL!! În lunile care urmează ANAF va lua în considerare aceste contracte mutate și listele se vor regla.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

– în situația în care diferența între cele două categorii de informații este cauzată de contractele încetate/suspendate/detașate, pentru angajator VA FI NECESAR să verifice elementele caracteristice stărilor menționate în privința registrului: data încetării contractului/data de început, data de sfârșit, data de încetare a detașării/ suspendării, să le corecteze dacă este cazul și să efectueze transmiterea registrului corectat. În continuare ANAF va rafina procedura de identificare a neconcordanțelor țn cazul contractelor încetate/suspendate/detașate, astfel încât situațiile corect transmise de către angajator în cele două sisteme să nu genereze diferențe.

– în situația în care diferența între cele două categorii de informații este cauzată de contractele dublate, pentru angajator se va elibera de către ITM un extras registru, pe baza căreia se va introduce în baza de date informațiile aferente contractului înregistrat în mod eronat, se va înceta contractul cu aceeași dată cu care a fost încheiată, după care se va radia. Și datele astfel corectate vor fi transmise.

UTIL 2019 – Adeverință de vechime în muncă (generare prin importul datelor din Revisal) – update aplicație (actualizare cu legislația la zi, etc.)e – CLICK AICI

– în situația în care diferența între cele două categorii de informații este cauzată de ANGAJATORUL DUBLAT, situația va fi inventariată, iar angajatorul va fi informat în legătură cu status-ul cererii sale – inventariată, pentru soluționare ULTERIOARĂ. Situațiile sesizate și inventariate de către ITM vor fi transmise INSPECȚIEI MUNCII, unde vor fi tratate în timp, în ordinea prezentării lor. ANAF va fi informat în legătură cu situațiile de angajatori dublați în sistemul REGES.

Sursa info (cu multumiri pentru posibilitatea preluarii) – ITM Harghita

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Ca urmare a numeroaselor sesizări referitoare la neconcordanțele între informațiile privind REVISAL și informațiile privind declarația D112 gestionate de către ANAF, comunicate angajatorilor de către ANAF prin intermediul serviciului SPV - detalii aici - vă facem cunoscut următoarele: - în situația în care diferența...REVISAL (ITM) vs. D 112 (ANAF) - cum procedăm pentru remedierea neconcordanțelor apărute ca mesaj în SPV
error: Conținutul este protejat !!