AcasăLegislatie actualizataOPANAF 727/2019 - deciziile privind stabilirea dobânzilor și a penalităților de întârziere,...

OPANAF 727/2019 – deciziile privind stabilirea dobânzilor și a penalităților de întârziere, se emit TRIMESTRIAL

Va informam pe aceasta cale ca, in Monitorul Oficial nr. 220 din 21 martie 2019, a fost publicat Ordinul preşedintelui ANAF nr. 727 din 13 martie 2019 pentru aprobarea Procedurii privind emiterea şi comunicarea unor acte administrative şi de executare pentru debitorii care înregistrează obligaţii fiscale restante sub o anumită limită şi pentru modificarea Procedurii privind stabilirea obligaţiilor fiscale accesorii reprezentând penalităţi de nedeclarare, aprobată prin Ordinul preşedintelui ANAF nr. 3.834/2015.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, va supunem atentiei cateva precizări suplimentare – via AJFP Dambovita (institutie careia ii multumim pentru posibilitatea reluarii informatiilor) – precum si textul integral:

– Deciziile privind stabilirea dobânzilor şi a penalităţilor de întârziere (în situaţia în care debitorul nu achită obligaţiile fiscale principale la termenul de scadenţă) se emit de organul fiscal, ca regulă generală, TRIMESTRIAL, pentru toţi debitorii, cu anumite excepţii (debitori în dizolvare, înlesniri la plată, insolvenţă, insolvabili fără bunuri, suspendare executare).

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

– Prin excepţie, organul fiscal emite deciziile de accesorii DUPĂ 180 DE ZILE de la ultima emitere sau de la data la care au fost înregistrate obligaţii fiscale principale restante, pentru următoarele cazuri:

a) obligaţiile accesorii nu depăşesc 3.000 lei – pentru contribuabilii mari (vechiul plafon era de 1.500 lei);
b) obligaţiile accesorii nu depăşesc 1.500 lei – pentru contribuabilii mijlocii (vechiul plafon era de 1.000 lei);
c) obligaţiile accesorii nu depăşesc 500 lei – pentru contribuabilii mici (vechiul plafon era tot 500 lei);
d) obligaţiile accesorii nu depăşesc 100 lei – pentru persoanele fizice (vechiul plafon era tot 100 lei).

– În mod similar se emit deciziile referitoare la penalităţile de nedeclarare, precum şi actele de executare (somaţie, titlu executoriu, poprire).

PENTRU A DDESCARCA TEXTUL OPANAF 727/2019 – CLICK AICI

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Va informam pe aceasta cale ca, in Monitorul Oficial nr. 220 din 21 martie 2019, a fost publicat Ordinul preşedintelui ANAF nr. 727 din 13 martie 2019 pentru aprobarea Procedurii privind emiterea şi comunicarea unor acte administrative şi de executare pentru debitorii care înregistrează...OPANAF 727/2019 - deciziile privind stabilirea dobânzilor și a penalităților de întârziere, se emit TRIMESTRIAL
error: Conținutul este protejat !!