Impozitul pe veniturile obținute din Romania de nerezidenți (vânzarea-cesionarea titlurilor de participare)

1
379

Intrebare – Veniturile obtinute de o persoana rezidenta in Luxemburg din vanzarea titlurilor de participare detinute la o persoana juridica rezidenta in Romania sunt impozabile in Romania?

Raspuns

Potrivit prevederilor referitoare la Castiguri din capital din Conventia de evitarea dublei impuneri si prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit si avere dintre Romania si Marele Ducat de Luxemburg, castigurile provenite din instrainarea titlurilor de participare detinute de o persoana rezidenta in Luxemburg la o persoana juridica romana rezidenta in Romania sunt impozabile in statul contractant in care este rezident cel care instraineazã titlurile de participare, respectiv Marele Ducat de Luxemburg.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Ca atare, veniturile obtinute de o persoana rezidenta in Luxemburg din vanzarea titlurilor de participare detinute la o persoana juridica rezidenta in Romania nu sunt impozabile in Romania.

TOATE SPETELE DE LA ANAF (FOARTE UTIL) – CLICK AICI

Baza legala

– Legea nr 85 / 1994 articolul 14 alin. (4)
– Legea nr 227 / 2015 articolul 230

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 27.09.2018 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

REVEDEȚI PREZENTAREA
Spete ANAF
Articolul precedentDeclarația Unică (speță oficială ANAF) – venituri din activități independente impuse în sistem real (2019)
Articolul următorNEWS (oficial) – o parte din serviciile de pe portalul ANAF nu sunt momentan funcționale

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.