AcasăImpozite/TaxeDeclarație privind activitatea desfășurata de către agențiile de turism organizatoare - detalii...

Declarație privind activitatea desfășurata de către agențiile de turism organizatoare – detalii termen, model și informații utile (2019)

Declarația se completează de către operatorul economic deținător al unei licențe de turism valabile pentru activitatea de organizare, prin completarea unui formular, în sensul art.19 din Ordonanța Guvernului nr.2/2018 privind pachetele de servicii de călătorie și serviciile de călătorie asociate.

Declarația se depune lunar, până la data de 30 inclusiv a lunii următoare, de către operatorul economic proprietar/administrator al agenției de turism organizatoare, conform prevederilor legale în vigoare.

PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER (CA SA STAI LA CURENT CU INFORMATIILE CE APAR ….. LA ZI) – CLICK AICI

PENTRU A DESCARCA MODELELE (IN WORD SI IN EXCEL – EDITABILE – SI CU INSTR. DE COMPLETARE) – CLICK AICI

Declarația se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanță , conform legii. Pentru depunerea declarației, operatorul economic trebuie să dețină un certificat calificat, eliberat în condițiile Legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică, republicată. În vederea transmiterii declarației pe cale online la Ministerul Turismului, este necesar să se parcurgă următorii pași:

Pasul 1. Se accesează platforma https://edirect.e-guvernare.ro

Pasul 2. Creare cont
Se acceseaza secțiunea „CONT NOU-Persoana juridica”, se completează rubricile din secțiune cu datele individuale ale operatorului economic, se alege un nume de utilizator și o parolă. Confirmarea creării contului se primește pe adresa de e-mail indicată de către solicitant. Se acceseaza link-ul primit în email-ul de confirmare, contul fiind astfel creat.

Pasul 3. Autentificare în sistem
Pentru autentificarea în sistem se alege secțiunea „CONECTARE”. La secțiunea „Autentificaţi-va prin”, se selecteaza eDirect. Se completează numele de „utilizator si parola”, se introduc caracterele asociate codului CAPTCHA. Se accesează secțiunea”Autentificare”.

Pasul 4. Depunerea Declarației privind activitatea desfașurată de către agențiile de turism organizatoare
Pentru depunerea declarației se accesează secțiunea „Creeaza solicitare”. Se selectează instituția –Ministerul Turismului și Procedura pentru transmiterea Declarației privind activitatea desfașurată de către agențiile de turism organizatoare. Prin accesarea secțiunii “Creeaza solicitare” Declarația în format excel se poate descarca, completa și semna cu semnatură electronică, extensia acceptată fiind de tipul P7S sau P7M.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Declarația completată și semnată electronic se atașează solicitării prin accesarea secțiunii “Incarcare ». după încarcarea Declarației, dacă este cazul, pot fi trecute observaţii în rubrica dedicată. Pentru transmiterea solicitării, dați click pe butonul „Lanseaza solicitare” și astfel, declarația este transmisă către Ministerul Turismului. Sistemul va genera o notificare „Solicitarea cu nr.PISEG # …. împreună cu documentele depuse a fost lansată cu succes.În cel mai scurt timp un operator al instituției o va prelua”.

Pasul 5. Preluare Declarație
Declarația încărcată în sistem urmează să fie preluată de către Direcția Control, moment în care solicitantul va primi un e-mail prin care i se comunică numărul de înregistrare intern.

Pasul 6.
Direcția de specialitate va analiza declarația depusă și dacă va fi nevoie, va putea solicita și alte informații necesare prelucrării acesteia. Dacă în urma verificării formale, vor fi identificate agenții de turism organizatoare care au transmis date incomplete/incorecte ori au fost indicate greșit sau după raportare au intervenit modificări/schimbări (de exemplu: transferul sau anularea pachetului etc.), se va proceda la emiterea de notificări în termen de cel mult 10 zile lucrătoare de la data depunerii declaraţiilor, în vederea efectuării corecțiilor necesare (fără să se stabilească penalizări/amenzi, etc.). Declarația rectificativă se utilizează pentru:

• corectarea perioadei de raportare;
• modificarea unor elemente de identificare a operatorului economic;
• modificarea unor date din tabelul privind raportarea informațiilor;
• corectarea altor informații prevăzute de formular.

Declarația rectificativă se întocmește pe același model de formular ca și declarația care se corectează și se depune până, cel târziu, la data depunerii următoarei declarații. Stadiul soluționării declarației poate fi urmărit pe site-ul PCUe, în secțiunea „Solicitarile mele” folosind numărul PISEG.

Pasul 7.
După verificarea de către personalul de specialitate din cadrul Direcției Control a informațiilor din conținutul declarației depuse la termenele legale de depunere, precum şi cele depuse ca urmare a notificărilor şi atașarea documentului final „Comunicarea”, solicitantul este notificat cu privire la faptul că informațiile din Declarație au fost importate în baza de date constituită la nivelul Direcției. In termen de cel mult 25 zile lucrătoare de la termenul legal de depunere, Direcția Control centralizează toate declarațiile depuse.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Declaratia se mai poate depune atât în format letric, cât și în format electronic editabil de tip excell, astfel:

a. Declaraţia în format letric, semnată conform legii, se depune la registratura generală a Ministerului Turismului sau se transmite Ministerului Turismului prin servicii poștale;
b. Declaraţia, în format electronic editabil de tip excell, se transmite/depune cel puțin prin una dintre următoarele modalități:

– ataşat pe suport electronic, prin servicii poștale;
– atașat pe suport electronic, la registratura generală a Ministerului Turismului;
– la adresa de poștă electronică [email protected].

Nerespectarea obligaţiilor de depunere a declaraţiilor se sancţionează potrivit art. 27 alin. (1) lit. e) din Ordonanța Guvernului nr. 2/2018.

BAZA LEGALA:

– Ordonanța nr. 2 din 2018 privind pachetele de servicii de călătorie și serviciile de călătorie asociate precum și pentru modificarea unor acte normative
– Ordin nr.1183 din 2018 pentru aprobarea modelului, continutului, modalitatii de depunere si gestionare a Declaratiei privind activitatea desfasurata de catre agentiile de turism organizatoare

Sursa – e-guvernare.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Declarația se completează de către operatorul economic deținător al unei licențe de turism valabile pentru activitatea de organizare, prin completarea unui formular, în sensul art.19 din Ordonanța Guvernului nr.2/2018 privind pachetele de servicii de călătorie și serviciile de călătorie asociate. Declarația se depune lunar, până...Declarație privind activitatea desfășurata de către agențiile de turism organizatoare - detalii termen, model și informații utile (2019)
error: Conținutul este protejat !!