AcasăNewsNEWS - mărfuri susceptibile de contrafacere, în valoare de aproximativ 316 680...

NEWS – mărfuri susceptibile de contrafacere, în valoare de aproximativ 316 680 euro, reținute de inspectorii vamali, plus 27.580 pachete de țigări de contrabandă confiscate

Miercuri, 13 februarie 2019, inspectorii vamali de la Biroul vamal de frontieră Constanţa Sud, urmare a controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China pentru o societate comercială cu sediul în județul Suceava, au reţinut 33 role( 4872 m) țesătură monofibră, 100% poliester texturat, bunuri susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru marca HERMES.

Valoarea totală a acestora, dacă ar fi fost comercializate la preț de vânzare cu amănuntul este de aproximativ 316680 euro.

Conform prevederilor Regulamentului (UE) nr. 608/2013 şi a Legii nr. 344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut bunurile contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

În data de 12.02.2019, în jurul orei 18:50, în urma unui control vamal efectuat pe sensul de intrare în România, dinspre Ucraina, asupra unei autoutilitare înmatriculată în județul Maramureș, condusă de cetățeanul ucrainean L.I. în vârstă de 32 de ani, inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de Frontieră SIGHET au descoperit 551.600 bucăți de ţigarete netimbrate, de proveniență ucraineană.

Țigările au fost ascunse în plafonul autovehiculului, pe toată lungimea lui, în pereții laterali ai compartimentului de marfă, în interiorul ușilor din spate și în ușa laterală, precum și sub bancheta din față. Totodată, în urma controlului vamal s-au descoperit țigări și într-un locaș confecționat artizanal prin dublarea peretului despărțitor dintre compartimentul de călători și cel de marfă.

Valoarea în vamă estimată a ţigărilor sustrase de la controlul vamal este în cuantum de 58.300 lei. Existând indiciile săvârșirii infracțiunii de contrabandă prevăzută și pedepsită de art. 270 alin. 2 lit. a) din Codul vamal al României, cazul a fost predat organelor poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

[jetpack_subscription_form title=”Noul sistem de abonare prin email” subscribe_text=”Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.”]

Sursa – Direcţia Generală a Vămilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Miercuri, 13 februarie 2019, inspectorii vamali de la Biroul vamal de frontieră Constanţa Sud, urmare a controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China pentru o societate comercială cu sediul în județul Suceava, au reţinut 33 role( 4872 m) țesătură monofibră,...NEWS - mărfuri susceptibile de contrafacere, în valoare de aproximativ 316 680 euro, reținute de inspectorii vamali, plus 27.580 pachete de țigări de contrabandă confiscate
error: Conținutul este protejat !!