AcasăGeneralRecuperare amenzi de circulație contract de leasing (operațional) - speță oficială ANAF

Recuperare amenzi de circulație contract de leasing (operațional) – speță oficială ANAF

Intrebare – Recuperarea de la utilizatori a amenzilor de circulație achitate de către societățile de leasing operațional în calitate de proprietari ai autovehiculelor în numele utilizatorilor, se cuprinde în sfera TVA?

Raspuns

Conform prevederilor din Codul fiscal, baza de impozitare nu cuprinde sumele achitate de o persoană impozabilă în numele şi în contul altei persoane şi care apoi se decontează acesteia, inclusiv atunci când locatorul asigură el însuşi bunul care face obiectul unui contract de leasing financiar sau operaţional şi refacturează locatarului costul exact al asigurării, precum şi sumele încasate de o persoană impozabilă în numele şi în contul unei alte persoane.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS) – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

In situatia in care plata efectuata de societatile de leasing reprezentind amenzi care se refera la anumite fapte ale utilizatorilor unui autovehicol care face obiectul unui contract de de leasing nu reprezinta o cheltuiala accesorie societatii de leasing ocazionata de serviciul prestat de aceasta si nu reprezinta contravaloarea unei alte operatiuni efectuate de societatea de leasing in favoarea utilizatorului, fapt pentru care recuperarea acestor sume de la utilizator nu se cuprinde in sfera TVA.

Baza legala – Legea nr 227 / 2015 articolul 286 alin.(4) lit. e)

TOATE SPETELE DE LA ANAF (FOARTE UTIL) – CLICK AICI

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 21.11.2018 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Intrebare - Recuperarea de la utilizatori a amenzilor de circulație achitate de către societățile de leasing operațional în calitate de proprietari ai autovehiculelor în numele utilizatorilor, se cuprinde în sfera TVA? Raspuns Conform prevederilor din Codul fiscal, baza de impozitare nu cuprinde sumele achitate de...Recuperare amenzi de circulație contract de leasing (operațional) - speță oficială ANAF
error: Conținutul este protejat !!