Târguri și festivaluri (2019) – agenții economici trebuie sa se doteze cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF)

1
1140

Intrebare – Agentii economici care nu desfasoara comert cu amanuntul dar isi vand produsele intimplator, la targuri si festivaluri, au obligatia de a se dota cu case de marcat si de a emite bonuri fiscale?

Raspuns

Operatorii economici, persoane fizice si juridice, asociatii familiale, precum si orice alte entitati cu exceptia institutiilor publice, care incaseaza, integral sau partial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amanuntul, direct catre populatie sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS) – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

Prin livrari de bunuri cu amanuntul direct catre populatie se intelege acele activitati desfasurate cu caracter permanent. Nu intra in aceasta categorie eventualele livrari de bunuri direct catre persoane fizice efectuate intamplator, la targuri si festivaluri, de catre agentii economici, altii decat comerciantii cu amanuntul.

Ca atare, agenti economici care nu desfasoara comert cu amanuntul dar isi vind produsele intimplator, la targuri si festivaluri, nu au obligatia de a se dota cu case de marcat si de a emite bonuri fiscale.

TOATE SPETELE DE LA ANAF (FOARTE UTIL) – CLICK AICI

Baza legala

– Ordonanta de urgenta a guvernului nr 28 / 1999 articolul 1 alin. (1) si (2)
– Hotararea guvernului nr 479 / 2003 articolul 4

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 09.01.2019 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.