Eficientizarea procedurii înregistrare în scopuri de TVA – ce a adus nou OPANAF 167/2019

0
1226

Dupa cum stiti, in Monitorul Oficial nr. 80 din 31.01.2019 a fost publicat Ordinul Presedintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 167 din 30 Ianuarie 2019text integral – motiv pentru care va supunem atentiei, intr-un info rapid, principalele noutati:

– Ordinul a fost elaborat în vederea eficientizării procedurii de înregistrare în scopuri de TVA pentru contribuabilii care optează pentru aplicarea regimului normal de taxă în contextul în care cifra de afaceri este inferioară plafonului de scutire (300.000 lei/an).

– Pentru a beneficia de procedura de înregistrare rapidă, aceşti contribuabilii au posibilitatea de a depune electronic ”Declaraţia pe proprie răspundere pentru înregistrarea în scopuri de TVA, potrivit art. 316 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare” – MODEL AICI.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOTELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STANGA JOS) – SI ABONEAZA-TE LA NOTIFICARI. DE CATE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECAT LA CEI CARE NU SUNT ABONATI.

– Contribuabilii vor depune la organul fiscal competent şi declaraţia de menţiuni – formular 010 – MODEL AICI – împreună cu dovada transmiterii declaraţiei pe proprie răspundere fără erori de validare.

– Contribuabilii de mai sus nu vor fi încadraţi la risc fiscal ridicat.

– Înregistrarea în scopuri de TVA a acestor contribuabili se va face chiar în ziua depunerii formularului 010, prin emiterea deciziei de aprobare a înregistrării.

– Ulterior, în termen de 15 zile de la depunere, informaţiile din cadrul declaraţiei pe propria răspundere vor fi verificate de ANAF.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOTELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STANGA JOS) – SI ABONEAZA-TE LA NOTIFICARI. DE CATE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECAT LA CEI CARE NU SUNT ABONATI.

– În cazul în care informaţiile din declaraţie nu concordă cu informaţiile disponibile în bazele de date ale ANAF, dosarul va fi transmis către D.G. Antifraudă Fiscală în vederea efecturării unei analize suplimentare, urmând ca, în situaţia în care se confirmă neconcordanţele, înregistrarea în scopuri de TVA să fie anulată.

Pentru indrumare si asistenta, va puteti adresa Serviciului asistenta contribuabili din fiecare judet sau accesand site-ul ANAF la adresa: https://www.anaf.ro/arondare, completand FORMULARUL PENTRU ASISTENŢĂ.

Sursa (cu multumiri) – Administratia Judeteana a Finantelor Publice Mehedinti

Articolul precedentVerificarea recipiselor pe site-ul ANAF se poate face doar pentru ultimile 200 de declarații depuse – NEWS
Articolul următorModel împuternicire pentru depunerea Declarației 230 (2019) – model orientativ (gratuit și editabil)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.