AcasăTVA - modificari si noutatiNorme cotă redusă TVA pentru restaurante, catering, etc. - ce aduce nou...

Norme cotă redusă TVA pentru restaurante, catering, etc. – ce aduce nou OMFP nr. 3659/2018

Dupa cum stiti, in Monitorul Oficial nr. 1037 din 06.12.2018, a fost publicat Ordinul Ministerului Finanțelor Publice nr. 3659 din 26 Noiembrie 2018text integral – pentru aprobarea Instrucțiunilor de aplicare unitară a prevederilor art. 291 alin. (2) lit. e) și alin. (3) lit. e) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, va supunem atentiei cateva precizări suplimentare – via AJFP Dambovita (institutie careia ii multumim pentru posibilitatea reluarii informatiilor) , precum si textul integral:

– Începând cu data de 1 noiembrie 2018, a fost stabilită cota redusă de TVA de 5% pentru serviciile de restaurant şi catering, cu excepţia băuturilor alcoolice, altele decât berea care se încadrează la codul NC 22 03 00 10.

– Prin ordin, se explicitează serviciile de alimentaţie care beneficiază de această cotă redusă de TVA de 5%, aducându-se şi o serie de exemple concrete.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

– Sunt aduse astfel o serie de precizări pentru a se delimita în mod clar activităţile de alimentaţie desfăşurate de agenţii economici în:
a) livrări de alimente, pentru care se aplică TVA de 9%;
b) prestări de servicii de restaurant sau catering, pentru care se aplică TVA de 5%;

– Pentru încadrarea din punct de vedere al TVA a unei operaţiuni ca livrare de bunuri sau prestare de servicii de restaurant sau catering trebuie efectuată o examinare calitativă a întregii operaţiuni, din care să reiasă dacă elementele de prestare de servicii care precedă şi însoţesc livrarea alimentelor sunt sau nu preponderente.

– În situaţia în care o persoană impozabilă se limitează la livrarea unor feluri de mâncare standardizate la o locaţie precizată de client, fără niciun alt element suplimentar de prestare de servicii, sau atunci când livrarea felurilor de mâncare reprezintă elementul predominant al unei operaţiuni, operaţiunea reprezintă o livrare de alimente.

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!