OPANAF 2937/2018 – metodologie distribuire sume plătite de contribuabili persoane fizice în contul unic și stingere obligații fiscale

0
417

Multumita colegilor de pe grupul – Contabili pe Facebook – va informam ca, in Monitorul Oficial nr. 1005 din 27.11.2018, a fost publicat Ordinul Presedintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 2937 din 23 Noiembrie 2018 – pentru aprobarea Metodologiei de distribuire a sumelor plătite de contribuabili persoane fizice în contul unic și de stingere a obligațiilor fiscale.

Va supunem in continuare atentiei si textul integral (via prietenii acestui site). Speram sa va fie de folos.

PENTRU A DESCARCA OPANAF 2937/2018 (INTEGRAL) – CLICK AICI

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

INFO – via AJFP Dambovita:

– Obligaţiile fiscale datorate de persoanele fizice pentru veniturile realizate până la data de 31 decembrie 2017 se plătesc distinct, în conturile bugetare existente aferente fiecărei surse de venit.

– Obligaţiile fiscale de plată ale contribuabililor persoanele fizice pentru veniturile estimate/realizate după data de 1 ianuarie 2018 se plătesc în CONTUL UNIC de disponibil 55.04 „Sume reprezentând impozit pe venit şi contribuţii sociale datorate de persoanele fizice în curs de distribuire” deschis pe CNP-ul contribuabililor la unităţile Trezoreriei Statului şi se distribuie potrivit metodologiei precizate în ordin.

– Sumele plătite în CONTUL UNIC se vor distribui de ANAF, proporţional cu obligaţiile de plată, respectiv cu obligaţiile stabilite prin declaraţia unică, în conturile:
a) 20.A.03.51.00 „Impozit pe venit aferent declaraţiei unice”
b) 22.A.21.48.00 „CAS aferentă declaraţiei unice”
c) 26.A.21.49.00 „CASS aferentă declaraţiei unice”

– Pentru contribuabilii care au depus declaraţia unică şi şi-au aplicat bonificaţia prevăzută de lege, sumele aferente plăţilor efectuate de către aceştia, după data de 23 martie 2018 şi până la data de 31 decembrie 2018, în conturile bugetare existente aferente fiecărei surse de venit şi neutilizate la stingerea obligaţiilor se transferă după data de 30 iunie 2019 de către unităţile Trezoreriei în conturile de mai sus, în limita obligaţiilor stabilite prin declaraţia unică.

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Articolul precedentOPANAF 2906/2018 – bonificație pentru plata cu anticipație a sumelor de plată (impoz. venit, CAS, CASS)
Articolul următorAcțiunile de protest din Direcțiile Generale Regionale ale Finanțelor Publice se extind – NEWS

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.