HG 884/2018 – reorganizare administrare contribuabili mijlocii (info și text integral)

0
526

Va informam pe aceasta cale ca, in Monitorul Oficial nr. 967 din 15 noiembrie 2018, a fost publicata Hotărârea Guvernului nr. 884 din 9 noiembrie 2018 pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 520/2013 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, va supunem atentiei cateva precizări suplimentare – via AJFP Dambovita (institutie careia ii multumim pentru posibilitatea reluarii informatiilor) , precum si textul integral:

– În conformitate cu prevederile Legii nr. 30/2018 pentru completarea art. 30 din Codul de procedură fiscală, începând cu data de 1 noiembrie 2018 administrarea obligaţiilor fiscale datorate de contribuabilii mijlocii, inclusiv de sediile secundare ale acestora, se realizează de organul fiscal de la nivel judeţean sau al municipiului Bucureşti, după caz.

– Prin urmare, a fost necesară modificarea H.G. 520/2013 privind organizarea ANAF în sensul specificării următoarelor:

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOTELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STANGA JOS) – SI ABONEAZA-TE LA NOTIFICARI. DE CATE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECAT LA CEI CARE NU SUNT ABONATI.

a) în cadrul direcţiilor generale regionale ale finanţelor publice nu vor mai funcţiona administraţii pentru contribuabilii mijlocii;
b) personalul administraţiilor pentru contribuabili mijlocii constituite la nivel de regiune se va prelua, în condiţiile legii, în cadrul structurilor de specialitate sau suport din unităţile fiscale care vor realiza administrarea obligaţiilor fiscale datorate de contribuabilii mijlocii de la nivelul judeţelor sau al mun. Bucureşti.
c) încadrarea personalului în numărul maxim de posturi aprobat şi în noile structuri organizatorice se va face în termenele şi cu procedura prevăzută de lege pentru fiecare categorie de personal, în termen de minimum 30 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii.

PENTRU A DESCARCA HG 884/2018 (INTEGRAL) – CLICK AICI

– Hotărârea intră în vigoare la 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Articolul precedentINFO OFICIAL ITM – când intra în vigoare și care sunt modificările legislative aduse de OUG 96/2018 la Codul Muncii și ucenicia la locul de munca
Articolul următorDeclarația A4200 – actualizare nouă a aplicației oficiale de la ANAF (case de marcat electronice fiscale)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.