AcasăCodul munciiDeclarația L 153 - raportare personal instituții publice (în ce perioada se...

Declarația L 153 – raportare personal instituții publice (în ce perioada se transmite, particularități, resurse, etc.)

Potrivit ORDINULUI MINISTERULUI MUNCII ŞI JUSTIŢIEI SOCIALE 2169/2018 de aprobare a Metodologiei de transmitere a datelor privind veniturile salariale ale personalului plătit din fonduri publice (publicat în Monitorul Oficial 877/17.10.2018) – se abrogă Ordinul ministrului muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice 2.263/2016 privind procedura de transmitere a datelor în registrul public, care prevedea transmiterea lunară a datelor privind categoriile de personal plătit din fonduri publice, prin intermediul formularului M500.

Prevederile noului ordin se aplică personalului din cadrul autorităţilor/instituţiilor publice care exercită o funcţie în baza unui contract individual de muncă sau a unui raport de serviciu, a unui act administrativ de numire ori a unui altfel de act emis în condiţiile legii.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS) – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

Autorităţile şi instituţiile publice care au calitatea de angajatori vor transmite datele privind veniturile salariale ale personalului din subordine prin intermediul Formularului L153 privind veniturile salariale ale personalului plătit din fonduri publice.

Formularul L153 în format electronic (fişier PDF) se descarcă de pe pagina de internet a Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală (https://www.anaf.ro/), la secţiunea ANAF>Servicii online>Declaraţii electronice> Descărcare declaraţii.

Declarația/Formularul L 153 (formular inteligent – fonduri publice) – ultima versiune de la ANAF – click aici

Formularul L153 va fi completat respectând etapele prevăzute în ghidul de completare existent pe pagina de internet www.anaf.ro la secţiunea „Descărcare declaraţii”, precum şi pe pagina de internet www.mmuncii.gov.ro la secţiunea „Formular L153”.

Ghid de completare a formularului L 153 – oficial ANAF și Ministerul Muncii – click aici

Depunerea formularului L153

Formularul L153 se transmite ANUAL, în perioada 1-30 octombrie a fiecărui an, în format electronic prin utilizarea serviciului de depunere a declaraţiilor online, existent pe portalul e-guvernare.ro, în conformitate cu Metodologia prevăzută în anexa la ordin.

În situaţia în care nu se poate realiza depunerea în mediul electronic, în mod excepţional, Formularul L153 se depune la sediul organului fiscal teritorial, atât pe suport hârtie, semnat de reprezentantul legal al instituţiei/autorităţii publice, cât şi pe suport compact-disc (CD) sau memorie de tip USB.

Pentru anul 2018 datele ce vor fi completate în formular sunt datele cu informaţii de salarizare din luna septembrie 2018.

Sursa (cu multumiri pentru posibilitatea preluarii informatiilor) – DGRFP Brasov (material informativ elaborat la data de 29.10.2018)

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!