Contribuția de asigurări sociale de sănătate pentru veniturile din dobânzi bancare (oficial)

2
245

Intrebare – Se datoreaza contributia de asigurari sociale de sanatate pentru veniturile din dobanzi bancare incasate de un pensionar ?

Raspuns

Potrivit Codului fiscal, persoanele care realizează venituri din investiţiii, in speta venituri sub forma de dobanzi din depozite bancare nu datorează contribuţia de asigurări sociale de sănătate pentru aceste venituri, dacă realizează si venituri din pensii.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS) – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

Baza legala – Legea nr 227 / 2015 articolul 176 alin.(7)

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 18.09.2017 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

Articolul precedentGDPR – Procedura de efectuare a investigațiilor, aprobată prin Decizia 161 din 09.10.2018 (MO 892/23.10.2018)
Articolul următorMărfuri susceptibile de contrafacere, în valoare de aproximativ 715.900 euro (ghirlande, cizme), reținute de inspectorii vamali în această săptămână

2 COMENTARII

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.