Netransmiterea situațiilor lunare privind achizițiile de produse accizabile (contravenții și sancțiuni)

1
268

Intrebare – Constituie contraventie netransmiterea la autoritatea vamala a situatiei lunare privind achizitiile de produse accizabile de catre destinatarii inregistrati?

Raspuns

Destinatarul înregistrat are obligatia de a depune la autoritatea vamală teritorială în raza căreia își are sediul social o situație lunară centralizatoare a achizițiilor de produse accizabile. Situația se întocmește potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 19 din normele metodologice de aplicare a Codului fiscal și se depune on-line până la data de 15 inclusiv a lunii următoare celei la care se referă.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS) – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

Fapta destinatarului inregistrat de a nu transmite situația lunară centralizatoare a achizițiilor de produse accizabile catre autoritatea vamală teritorială constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 2.000 lei la 5.000 lei.

Baza legala

– Legea nr 227 / 2015 articolul 449 al. 1 lit. c
– Hotararea guvernului nr 1 / 2016 articolul pct. 46 al. 2 Titlul VIII

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 15.09.2017 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Articolul precedentManual Proceduri Inventariere la 31.12.2018 – document obligatoriu în procesul inventarierii anuale (gratuit, editabil)
Articolul următorDeclarația L 153 (formular inteligent) – privind veniturile salariale ale personalului plătit din fonduri publice

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.